32316, Хмельницька обл., м. Кам'янець-Подільський, вул. Шевченка, 13

Кафедра харчових технологій виробництва й стандартизації харчової продукції

Department of Food Production Technologies and Food Standardization

Викладацький склад

 

Адреса кафедри:

32305 Хмельницька область, м. Кам'янець-Подільський,
Подільський державний аграрно-технічний університет
Проспект Грушевського, 2/8, корпус 4.
Тел.: (03849) 6-83-97 Тел. моб. (096) 270 56 02
E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Кафедру харчових технологій виробництва й стандартизації харчової продукції було створено 1 вересня 2020 року. Виконувачем обов'язків завідувача кафедри призначено – доктора сільськогосподарських наук, професора Приліпко Тетяну Миколаївну.

На кафедрі викладаються такі дисципліни:

  • Машини, обладнання та їх використання в АПК;
  • Використання техніки в АПК;
  • Підйомно-транспортні машини;
  • Машини, обладнання та їх використання при переробці сільськогосподарської продукції;
  • Аналіз технологічних систем;
  • Моделювання технологічних процесів і систем;
  • Технологія виробництва, переробки та зберігання сільськогосподарської продукції ;
  • Технологія виробництва і переробки с.г. продукції;
  • Технологія зберігання та переробки продукції рослинництва;
  • Технологія зберігання та первинна обробка плодовоягідної продукції;
  • Технологія зберігання та первинна обробка овочевої продукції;
  • Технологія виробництва харчових продуктів;
  • Технологія первинної переробки молока;
  • Технологія переробки туш  тварин;
  • Організація виробничих процесів;
  • Технологія виробництва харчових продуктів;
  • Технологічне забезпечення і оцінка придатності приміщень з виробництва і переробки продукції тваринництва;
  • Товарознавство,стандартизація;
  • Технологічне забезпечення і оцінка придатності приміщень з виробництва і переробки продукції тваринництва;
  • Технологічний контроль якості і безпеки харчових продуктів;
  • Управління технологічними процесами;
  • Моделювання технологічних процесів тваринництва;
  • Технологія м'яса і м'ясних продуктів;
  • Технологія молока і молочних продуктів.

Кафедра керує навчальними та виробничими практиками, курсовим і дипломним проектуванням, а також виконанням випускних магістерських робіт.

На даний час на кафедрі працює вісім співробітників: це завідувач кафедрою д.с-г.н., професор Приліпко Т.М., к.т.н., доцент Семенов О.М., к.т.н., доцент Підлісний В.В., к.т.н., доцент Федорів В.М., к.т.н., асистент Кузьмінська І.М., к.с-г.н., асистент Косташ В.Б., лаборант Качан Д.С., лаборант Веретко Т.Г. – проходить службу в лавах ЗСУ.

Навчально-методична робота

На кафедрі харчових технологій виробництва й стандартизації харчової продукції проводяться навчання здобувачів вищої освіти за спеціальностями: 208 – Агроінженерія, 201 – Агрономія, 203 – Садівництво та виноградарство, 204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва, 015 – Професійна освіта, 141 – Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка.

Під час проведення лекційних, лабораторних і практичних занять викладачі кафедри використовують технічні засоби: мультимедійне обладнання (проектор з персональним комп'ютером, екран), аудиторна дошка. Широко запроваджуються інноваційні методи проведення занять з використанням 3D технологій.

На відведених кафедрі площах розташовані класи і лабораторії, в яких змонтовано необхідне інженерно-технічне обладнання, що дає можливість на високому рівні виконувати всі види навчального процесу.

Для покращення навчального процесу створено філії кафедри на яких проводяться лабораторні та практичні заняття, виробничі практики здобувачів вищої освіти. Серед них підприємства: приватне підприємство «Деметра-2010» вул. Радгоспна, буд. 1, с. Боришківці, Кам'янець-Подільський р-н, Хмельницької обл., 32353; ФОП «Черкашина Л.С.» вул. Перемоги, 7, с. Вербка, Кам'янець–Подільський р-н., Хмельницької обл., 32326.

 

Відділ аспірантури та докторантури

Завідувач відділу
Бялковська Оксана Антонівна
доктор економічних наук, доцент

Напрямок діяльності: прийом відвідувачів та надання консультацій; організація та прийом документів вступників в аспірантуру, докторантуру; контроль за навчанням аспірантів, докторантів та роботою відділу.

Фахівець відділу
Дранус Людмила Василівна

Напрямок діяльності: прийом відвідувачів та надання консультацій з приводу роботи аспірантури; організація та прийом документів здобувачів; контроль за навчальним процесом здобувачів та організацією екзаменаційних сесій.

 

 

Діяльність відділу

Відділ аспірантури та докторантури Подільського державного аграрно-технічного університету відповідає за прийом в аспірантуру, докторантуру; організацію, облік та контроль за роботою здобувачів.

У своїй роботі відділ керується «Положенням про підготовку науково-педагогічних і наукових кадрів», затвердженим постановою Кабінету Міністрів України № 309 від 1 березня 1999 р., Законом України про вищу освіту, Положенням про відділ аспірантури та докторантури, Статуту Подільського державного аграрно-технічного університету та інших нормативних документів університету.

Відповідно до своїх функціональних обов'язків співробітники відділу:

  • надають консультації з питань вступу до аспірантури, докторантури та прикріплення здобувачами університету;
  • організовують процес замовлення університетом державних місць в аспірантурі та докторантурі;
  • проводять прийом документів вступників до аспірантури, докторантури та здобувачів;
  • координують роботу екзаменаційної сесії;
  • видають накази про зміни в контингенті аспірантів, докторантів;
  • надають необхідні документи після закінчення аспірантури, докторантури.

Перелік спеціальностей, за якими здійснюється підготовка наукових кадрів в аспірантурі та докторантурі Подільського державного аграрно-технічного університету

Аспірантура:
«201» Агрономія;
«015» Професійна освіта;
«073» Менеджмент;
«051» Економіка;
«204» Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва;
«211» Ветеринарна медицина.

Докторантура:
«201» Агрономія;
«073» Менеджмент;
«051» Економіка.

 

Проекти освітньо-наукових програм

«Професійна освіта (аграрне виробництво, переробка сільськогосподарської продукції та харчові технології)» третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти за спеціальністю 015 «Професійна освіта»
«Економіка» третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти за спеціальністю 051 «Економіка»
«Менеджмент» третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти за спеціальністю 073 «Менеджмент»
«Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти за спеціальністю 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва»
«Ветеринарна медицина» третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти за спеціальністю 211 «Ветеринарна медицина»
«Агрономія» третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти за спеціальністю 201 «Агрономія»

Освітньо-наукові програми, що вступають в дію з 01 вересня 2020 року

«Професійна освіта (аграрне виробництво, переробка сільськогосподарської продукції та харчові технології)» третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти за спеціальністю 015 «Професійна освіта»
«Економіка» третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти за спеціальністю 051 «Економіка»
«Менеджмент» третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти за спеціальністю 073 «Менеджмент»
«Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти за спеціальністю 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва»
«Ветеринарна медицина» третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти за спеціальністю 211 «Ветеринарна медицина»
«Агрономія» третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти за спеціальністю 201 «Агрономія»

 

 

Контактна інформація
Тел.: +38 (03849) 68-3-33
Е-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
Адреса: м. Кам'янець-Подільський, вул. Шевченка 13, гол. корпус ПДАТУ, 1 пов., каб. №6