29 жовтня 2024 року на кафедрі хімії навчально-наукового інституту харчових технологій відбувся студентський навчально-науковий семінар «Хімія і здорове харчування», в якому взяли участь члени студентських наукових формувань кафедри – здобувачі вищої освіти спеціальностей 181 «Харчові технології», 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва», 211 «Ветеринарна медицина», 201 «Агрономія».
Семінар розпочався з вітального слова завідувача кафедри хімії, кандидата хімічних наук, доцента Тетяни КРАЧАН, яка наголосила на важливості здобуття знань про значення хімії для харчування та здоров’я людини, виховання культури споживання їжі, формування особистої позиції з питання здорового харчування.
Учасники семінару дізнались про різні аспекти використання знань з хімії у харчовому виробництві, отримали прості і дієві інструкції визначення якості продуктів, довідались про хімічні процеси, що супроводжують приготування їжі. Значна увага тематики доповідей була спрямована на дослідження впливу різних хімічних речовин на здоров’я людини, складу продуктів харчування, розвиток екологічно чистих технологій виготовлення харчових продуктів.
Репрезентовані доповіді викликали жвавий інтерес та дискусію.
Семінар завершився підбиттям підсумків та словами подяки учасникам і доповідачам.
Матеріал підготувала доцент кафедри хімії Тетяна КОВАЛЬ