Виховна година «Цікаві історичні місця нашого регіону»

Хмельниччина багата на унікальні місця, географічні цікавинки, старовинні унікальні маєтки, замки, церкви, споруди. Краса нашого регіону дивовижна. Вона надихає. Мотивує. Зачаровує.

Тому, саме темі «Цікаві історичні місця нашого регіону» була присвячена виховна година з мешканцями гуртожитку № 3, проведена доцентом кафедри технології виробництва і переробки продукції тваринництва навчально-наукового інституту харчових технологій Вітою БУЧКОВСЬКОЮ.

На території Хмельницької області нараховується 256 пам’яток археології, 255 пам’яток архітектури і близько 2,5 тис пам’яток історії та культури, з них 11 національного значення і одна пам’ятка ЮНЕСКО.

Про Кам'янець-Подільську фортецю можна розповідати чимало! Саме ця фортеця зробила популярним наше рідне місто Кам’янець-Подільський. Фортеця входить до списку пам'ятників світової спадщини ЮНЕСКО і є одним із семи чудес України. 

Іншим визначним місцем Хмельниччини є затоплене місто, заповідник, природний парк, українська Атлантида – Бакота, яка розташована на території Національного природного парку «Подільські Товтри».  

Відомій на тільки в нашій країні, але й за її межами державний історико-культурний заповідник «Меджибіж»
у якому розташована відома пам'ятка фортифікаційної архітектури XVI століття.

Садиба Самчики в однойменному селі є одним з найбільш примітних місць на території України, оскільки її забудова, архітектура і інтер’єри приміщень зберегли свій вигляд з XIX століття. Палацово-парковий комплекс Самчики – це унікальна пам’ятка історико-культурної спадщини України, один із найблискучіших творів архітектури та садово-паркового мистецтва періоду зрілого класицизму. Сьогодні заповідник є об’єктом природно-заповідного фонду України, також був одним із номінантів Всеукраїнського конкурсу «Сім чудес України» від Хмельницької області.

Свято-Троїцький жіночий монастир у Сатанові Городоцького району, унікальний вітряк-музей на Славутчині, село Клепачі і це ще далеко не весь перелік історичних об’єктів які розташовані на території нашого регіону.

Виховна година пройшла в теплій дружній атмосфері. Студенти поглибили свої знання з історії нашого регіону. Сподіваємось, що даний захід дасть поштовх молоді до самостійного дослідження та вивчення історії нашої країни.

 

Доцент кафедри технології виробництва і
переробки продукції тваринництва
Віта БУЧКОВСЬКА