Вибір професії – вибір життєвого шляху, вибір долі

Вибір професії – один з головних життєвих виборів, який здійснює людина в юному віці. Він має значення як для самої людини, так і для суспільства. Вибір професії – це по суті вибір життєвого шляху, вибір долі. Від вибору професії до душі у великій мірі залежить задоволення людини своєю долею, її щастя.

Одним з основних напрямків діяльності університету безумовно є профорієнтаційна робота, а саме заходи, які б стимулювали пошук молодою людиною, школярем, майбутню професію, яка буде сприяти найефективнішим засобом розвитку рівня людини, як фахівця, людини, що проявляє соціально-економічну ініціативу, вчиться отримувати інтелектуальну та трудову незалежності.

З метою проведення профорієнтації доценти кафедри технології виробництва і переробки продукції тваринництва Юлія ЄВСТАФІЄВА, Віта БУЧКОВСЬКА відвідали Кам’янець-Подільську спеціальну школу Хмельницької обласної ради І-ІІІ ступенів.

Викладачами було проведено зустріч із учнями 10 та 11 класів. В ході зустрічі молоді було надано детальну інформацію щодо умов вступу та навчання у Закладі вищої освіти «Подільський державний університет». Особливий інтерес викликала інформація щодо спеціальностей за якими здійснюється підготовка фахівців в університеті. На всі питання школярі отримали вичерпні відповіді.

Сподіваємось дана зустріч вже найближчим часом принесе позитивні результати. 

Доценти кафедри технології виробництва
і переробки продукції тваринництва
Віта БУЧКОВСЬКА, Юлія ЄВСТАФІЄВА