Обирай професію відповідально

Мрія і реальність – як їх поєднати? Як не помилитись у виборі своєї дороги, щоб бути щасливим? Адже у світі існує близько 50 тисяч професій і кожна унікальна по своєму.

Вибір професії, як і будь який вибір – це прийняття рішення при великій кількості альтернативних варіантів та необхідності враховувати різноманітні фактори. Є такий вираз: «Щастя – це коли ранком хочеться йти на роботу, а після роботи – додому».

Підготовка молоді до свідомого професійного вибору – важлива складова, як з точки зору соціальних, так і психолого-педагогічних аспектів. Наявність, з одного боку, багатогранності професій та спеціальностей, з іншого – людей, що різняться цілою низкою стійких індивідуально особистісних характеристик, постійно вимагає від професійної орієнтації врахування людського фактору та змін у виробництві.

Мотивація професійного вибору, відношення студента до навчального закладу, його професійна орієнтація і життєві плани в багатьох випадках залежать від інформації, яку він отримає на найбільш важливому етапі складного та суперечливого процесу професійного самовизначення.

Асистентом кафедри технології виробництва і переробки продукції тваринництва Людмилою ПОНЬКО було проведено профорієнтаційну зустріч з учнями 11 класу Кам’янець-Подільського ліцею № 10.

Випускникам було роздано друкований матеріал та надано вичерпну інформацію щодо навчання за різними спеціальностями у Закладі вищої освіти «Подільський державний університет». Учні отримали багато цікавої інформації, яка зможе допомогти їм у виборі майбутньої професії.

 

Асистент кафедри технології виробництва і
переробки продукції тваринництва
Людмила ПОНЬКО