13 жовтня 2023 року відбулося засідання студентського наукового гуртка кафедри технології виробництва і переробки продукції тваринництва «Меринос» на тему «Сучасний стан вівчарства і козівництва в Україні».
Вівчарство і козівництво є традиційними галузями для України, оскільки мають велике народногосподарське значення, а умови нашої країни цілком сприятливі для розведення овець та кіз. Ці галузі тваринництва дають незамінну продукцію з цілющими властивостями, а саме: баранину, дієтичну ягнятину, козлятину, молоко, делікатесні сири та бринзу, а також сировину для легкої промисловості – вовну, пух (мохер), овчини, смушки та шкури, вироби з яких не мають аналогів щодо гігієнічних властивостей для збереження здоров’я і тривалості життя людини.
Цінність овець та кіз полягає у тому, що вони краще пристосовуються до різних умов годівлі, утримання та умов зовнішнього середовища, ніж інші сільськогосподарські тварини.
Тому питання розвитку даних галузей в сучасних умовах сільського господарства є актуальним.
Здобувачі вищої освіти, в ході засідання гуртка, дізналися багато нового та цікавого, активно обговорювали питання, які їх цікавили.
Керівник наукового гуртка «Меринос»
асистент кафедри технології виробництва і
переробки продукції тваринництва
Людмила ПОНЬКО