У ЗВО «Подільський державний університет» впродовж квітня проходить перший тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з спеціальності 181 «Харчові технології», участь у якому беруть здобувачі вищої освіти університету.
Загалом до конкурсної комісії надійшли 4 наукових роботи за спеціальністю 181 «Харчові технології».
До складу конкурсної комісії увійшли:
- Завідувач кафедри харчових технологій виробництва й стандартизації харчової продукції, доктор сільськогосподарських наук, професор Приліпко Тетяна Миколаївна;
- доцент кафедри харчових технологій виробництва й стандартизації харчової продукції, кандидат сільськогосподарських наук, доцент Косташ Володимир Борисович;
- асистент кафедри харчових технологій виробництва й стандартизації харчової продукції, кандидат педагогічних наук, асистент Ткач Лілія Вікторівна.
Наразі триває перший тур конкурсу – рецензування студентських наукових робіт. Перед експертами конкурсної комісії стоїть нелегке завдання – визначити найкращі роботи серед здобувачів 2 і 3 курсів. Тематика наукових робіт здобувачів є актуальною, перспективною, науково обґрунтованою; у поданих роботах здобувачів розглядаються важливі питання, що стосуються галузей харчової промисловості та сільського господарства, технологічних процесів та обладнання переробних і харчових підприємств.
За рішенням конкурсної комісії переможцями стали:
І місце – Ратушняк Анжеліка (група 2-ХТ), тема наукової роботи «Технологічний процес виробництва твердого сиру з розробкою сепаратора для вторинного освітлення сироватки», керівник Підлісний В.В.
ІІ місце – Бондаренко Олександр (група 3-ХТ), тема наукової роботи «Удосконалення технологічних процесів по виробництву здобних та булочних виробів», керівник Ткач Л.В.
ІІІ місце – Гермаківський Максім (група 2-ХТ), тема наукової роботи «Технологічний процес виробництва зернових батончиків з розробкою апаратурно-технологічної схеми», керівник Підлісний В.В.
ІІІ місце – Папуніцька Діана (група 2-ХТ), тема наукової роботи «Удосконалення технологічного процесу підготовки зерна пшениці до помелу», керівник Ткач Л.В.
Кафедра харчових технологій
виробництва й стандартизації
харчової продукції ННІХТ