9 жовтня доценти кафедри технології виробництва і переробки продукції тваринництва навчально-наукового-інституту харчових технологій Анатолій ДИМЧУК, Юлія ЄВСТАФІЄВА, Наталія ЩЕРБАТЮК та Віта БУЧКОВСЬКА прийняли участь у роботі круглого столу, організованого в рамках проєкту «Стале бджільництво та обмін співпрацею між Туреччиною та Україною» (GCP/SEC/026/TUR), який реалізується в межах Програми партнерства ФАО-Туреччина з питань продовольства та сільського господарства, за фінансування уряду Турецької Республіки. До даного заходу долучилися: Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО); Управління розвитку АПК та земельних відносин ХОВА; Головне управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області; Громадська організація «Екодія»; Чернівецький національний університет ім. Ю. Федьковича; Сільськогосподарська компанія «Контінентал Фармерз Груп»; Представники пасічних організацій та кооперативів та Заклад вищої освіти «Подільський державний університет».
Метою заходу було просування створення інноваційних рішень на основі інструментів обміну просторовою інформацією задля покращення комунікації між усіма залученими сторонами, зокрема з метою збереження генетичного різноманіття запилювачів, пом’якшення агрохімічного отруєння запилювачів, розвитку ринку послуг запилення тощо.
В межах заходу було опрацьовано наступні питання: ознайомлення з існуючими системами обміну просторовою інформацією між аграріями та пасічниками в Україні; збір рекомендацій та пропозицій від учасників щодо напрямків роботи та посилення розвитку систем обміну геопросторовою інформацією в регіоні; обговорення можливості розробки та впровадження таких систем у Хмельницькій області; визначення основних етапів розробки дорожньої карти для створення, розвитку та розширення систем обміну просторовою інформацією в Хмельницькій області; обмін досвідом щодо впровадження систем автоматизації та моніторингу сільськогосподарських угідь, а також збору, використання та можливостей обміну геопросторовими даними.
Дякуємо адміністрації університету за надану можливість участі у круглому столі. Завжди готові до співпраці.
Кафедра технології виробництва і переробки продукції тваринництва