Щорічно, у третю неділю жовтня, в нашій країні відзначається День працівників харчової промисловості.
За доброю традицією, науково-педагогічні працівники кафедри харчових технологій виробництва й стандартизації харчової продукції разом із здобувачами вищої освіти чітко окреслюють для себе зміст заходів, які планують провести впродовж тижня. Адже саме під час проведення різноманітних заходів (практично зорієнтованих), наші здобувачі - майбутні фахівці - мають змогу продемонструвати свою підготовленість, знання, самодисципліну, креативність та вміння творчо працювати у команді. Так, 17 жовтня здобувачі прийняли участь у майстер-класі по приготуванню м’ясних та рибних виробів з різними видами технологічної обробки.
Також здобувачі спеціальності 181 Харчові технології, впродовж цього тижня долучилися до роботи у наукових гуртках, які приурочені до професійного свята фахівців харчової галузі.
З привітальним словом до присутніх звернувся директор інституту, доцент Анатолій ДИМЧУК, який наголосив, що з розвитком технологій особливої актуальності на сьогодні набуває проблема професійної підготовки фахівців у сфері виробництва харчової продукції.
Також колег та здобувачів привітала завідувач кафедри, професор Тетяна ПРИЛІПКО, яка зазначила, що маємо знаходити нові шляхи співпраці закладів вищої освіти з галузевими підприємствами, налагоджувати та практикувати підготовку фахівця під час практичного навчання у галузях харчових технологій.
Завдяки наполегливій праці фахівців галузі, харчова промисловість під час війни є стратегічно важливою у народногосподарському секторі. Це свято людей, які щодня виконують надзвичайно важливу стратегічну місію по забезпеченню споживачів продуктами харчування.
Підготували
професор кафедри
Тетяна ПРИЛІПКО
доцент кафедри
Володимир КОСТАШ