Здобувачі освіти другого курсу спеціальності 181 «Харчові технології» в рамках лабораторного практикуму з контролю якості та безпечності харчових продуктів освоювали метод газової хроматографії для аналізу алкогольних напоїв різноманітного походження.
Це є фундаментальний та надзвичайно важливий метод аналізу, без якого не може існувати перевірка відповідності заявленим якостям найрізноманітніша продукція.
Особливо актуальним та цінофомуючим елементом є перевірка якості алкогольних напоїв, оскільки важливими є не лише смакові якості продукції, а й безпечність.
Аромат та смак алкогольних напоїв формують найрізноманітніші органічні компоненти у таких складних сумішах. Однак деякі з них є надзвичайно небажані (наприклад метанол) і становлять небезпеку для організму людини.
Впровадження таких аналітичних комплексів у навчальний процес – це надзвичайно важлива справа, що підвищує якість підготовки майбутніх спеціалістів.
Матеріал підготували:
Доцент кафедри хімії Раїса ЯМБОРАК
Старший лаборант Олександр КОРЖЕНІВСЬКИЙ