ГАЗОВА ХРОМАТОГРАФІЯ – СУЧАСНИЙ МЕТОД АНАЛІЗУ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ

Здобувачі освіти другого курсу спеціальності 181 «Харчові технології» в рамках лабораторного практикуму з контролю якості та безпечності харчових продуктів освоювали метод газової хроматографії для аналізу алкогольних напоїв різноманітного походження. 

Це є фундаментальний та надзвичайно важливий метод аналізу, без якого не може існувати перевірка відповідності заявленим якостям найрізноманітніша продукція.

Особливо актуальним та цінофомуючим елементом є перевірка якості алкогольних напоїв, оскільки важливими є не лише смакові якості продукції, а й безпечність.

Аромат та смак алкогольних напоїв формують найрізноманітніші органічні компоненти у таких складних сумішах. Однак деякі з них є надзвичайно небажані (наприклад метанол) і становлять небезпеку для організму людини.

Впровадження таких аналітичних комплексів у навчальний процес – це надзвичайно важлива справа, що підвищує якість підготовки майбутніх спеціалістів.

Матеріал підготували:

Доцент кафедри хімії Раїса ЯМБОРАК

Старший лаборант Олександр КОРЖЕНІВСЬКИЙ