АКТУАЛЬНІ ТЕНДЕНЦІЇ ЄВРОПЕЙСЬКОЇ ОСВІТИ ОЧИМА ЗДОБУВАЧІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ СПЕЦІАЛЬНОСТІ Н2 ТВАРИННИЦТВО

З метою розширення професійних компетентностей, здобувачка навчально-наукового інституту харчових технологій другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності Н2 Тваринництво Марія КОСТЮК у складі делегації Закладу вищої освіти «Подільський державний університет» перебувала з ознайомчим візитом відповідно до договору про співпрацю між Державною академією прикладних наук PANS у м. Хелм (Польща) та ЗВО «ПДУ».

Учасники університетської делегації отримали нагоду побувати на цікавих екскурсіях та поспілкуватися з викладачами. Вони поділилися власним досвідом організації навчального процесу, особливостями підготовки фахівців та підходами до проведення лабораторних занять.

В Центрі сільськогосподарської освіти імені Юзефа Пілсудського в Окшові, було проведено екскурсію, зокрема й по аудиторіях, де проводяться  заняття. Також мали змогу відвідали лабораторії, які оснащені сучасним обладнанням, що дозволяє максимально ефективно відпрацьовувати свої теоретичні знання.

У Державній академії прикладних наук у Хелмі була проведена лекція з дієтології та продемонстровані середовища, де працюють здобувачі.

Такий обмін досвідом дає можливість здобувачам вищої освіти оцінити актуальні тенденції європейської освіти й надихає на впровадження нових підходів у власній професійній підготовці. Дякуємо адміністраціям університетів за надану можливість отримати досвід та щиро віримо в подальшу співпрацю!

 

Наталія ЩЕРБАТЮК, доцент кафедри технології виробництва і переробки продукції тваринництва,

гарант ОПП "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва"

другого (магістерського) рівня вищої освіти