32316, Хмельницька обл., м. Кам'янець-Подільський, вул. Шевченка, 12

Горбатюк Сергій Михайлович

Науковий ступінь:
Вчене звання:
Посада: технік

:
:

Місце і дата народження:
23 березня 1998 року в с. Ставище Дунаєвецького району Хмельницької області.


Освіта:
Закінчив Новоушицький коледж Подільського державного аграрно-технічного університету в 2019 році. Кваліфікацію «Технік-механік». Навчається у Подільському державному аграрно-технічному університеті за спеціальність 208 «Агроінженерія».

 

Слободянюк Денис Миколайович

Науковий ступінь:
Вчене звання:
Посада: технік

:
:

Місце і дата народження:
8 травня 1993 року в с. Глибівка Новоушицького району Хмельницької області.


Освіта:
Вища. У 2016 році закінчив Подільський державний аграрно-технічний університет за спеціальністю «Механізація сільського господарства» і здобув кваліфікацію магістра інженера-механіка.

Мошенко Іван Остапович

Науковий ступінь:
Вчене звання:
Посада: старший лаборант

:
:

Місце і дата народження:
2 листопада 1949 року в с. Підпилипʼя  Борщівського району Тернопільської області.


Освіта:
Вища. У 1976 році закінчив Камʼянець-Подільський сільськогосподарський інститут (нині Подільський державний аграрно-технічний університет), спеціальність «Механізація сільського господарства». Кваліфікація «Інженер-механік».

Семенов Олександр Михайлович

Науковий ступінь: кандидат технічних наук
Вчене звання: доцент

: 0671400578
: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Місце і дата народження:
21 червня 1978 року, м. Кам’янець - Подільський


Освіта:
У 2005 році закінчив Подільський державний аграрно-технічний університет. Кваліфікація магістр інженер-механік

Кандидатську дисертацію на тему: “Удосконалення процесів пастеризаційної і стерилізаційної обробки харчової продукції і напоїв” захистив у 2011 році за спеціальністю 05.18.12 – процеси та обладнання харчових, мікробіологічних та фармацевтичних виробництв


Напрям наукового дослідження: “Удосконалення процесів стерилізації і пастеризації для обробки харчових продуктів та напоїв”, номер державної реєстрації 0121U113274


Викладає навчальні дисципліни:

“Основи технології виробництва та первинної переробки сільськогосподарської продукції”
 http://pdatu.net.ua/course/view.php?id=2266

“Холодильна технологія харчових продуктів” 
http://pdatu.net.ua/course/view.php?id=2295

“Процеси і апарати харчових виробництв”        
http://pdatu.net.ua/course/view.php?id=2297

“Холодильне устаткування переробних виробництв” 
http://pdatu.net.ua/course/view.php?id=2748

“Проектування переробних і харчових виробництв” 
http://pdatu.net.ua/course/view.php?id=2747


Діяльність:

  • 2001 р. – навчальний майстер кафедри механізація тваринництва;
  • З 2001 р. по 2002 р. – асистент-стажист кафедри механізації тваринництва;
  • З 2002 р по 2011 р. – асистент кафедри механізації переробки та зберігання сільськогосподарської продукції;
  • З 2011 р. по 2013 р. – в.о. доцента кафедри машиновикористання в АПК;
  • З 2013 р. по 2019 р. доцент кафедри машиновикористання в АПК;
  • З 2019 року по вересень 2020 року - доцент кафедри агроінженерії і системотехніки.
  • З вересня 2020 року – доцент кафедри харчових технологій виробництва й стандартизації харчової продукції Подільського державного аграрно-технічного університету.
  • З 24 листопада 2021р. Подільський державний аграрно-технічний університет перейменовано в Заклад вищої освіти «Подільський державний університет»

 Творчий доробок: 

  1. Обґрунтування впливу фізіологічних процесів на якість зберігання зернової маси / В. М. Федорів, В. В. Підлісний, О. М. Семенов // Подільський вісник: сільське господарство, техніка, економіка. Сільськогосподарські науки. – 2020. – №33. – С. 47-53.

DOI: https://doi.org/10.37406/2706-9052-2020-2-6

http://188.190.43.194:7980/jspui/bitstream/123456789/9171/1/%D0%9F%D0%92-33-20-47-53.p

  1. Дослідження фізико-хімічних методів підготовки споживчої тари, матеріалів і продукції до фасування / О. М. Семенов, В. В. Підлісний, В. М. Федорів, М. О. Горбатюк // Наука XXI ст.: виклики та перспективи :монографія / [Іванишин В. В. та ін..] – Тернопіль – 2021. – С. 20–30.

DOI: https://doi.org/10.37406/sXXIcp.2021.v2.21

http://188.190.43.194:7980/jspui/bitstream/123456789/9016/1/21-32.pdf

  1. Обґрунтування впливу інтенсифікації процесу просіювання на адгезійні властивості сипких матеріалів / В.М. Федорів, В.В. Підлісний, О.М. Семенов, О.О. Єрменчук // Вісник Львівського торговельно-економічного університету. Технічні науки. – 2022. – №29. – С. 70–76. ISSN 2522-1221.

DOI: https://doi.org/10.36477/2522-1221-2022-29-10

http://journals-lute.lviv.ua/index.php/visnyk-tech/article/view/1103/1042

  1. Методика реєстрації в інформаційному середовищі Moodle здобувачів освіти професійно-технічних навчальних закладів для теоретичного навчання / Ю. Панцир, А. Єрменчук, О. Семенов // Вісник КрНУ імені Михайла Остроградського. – 2022. – №4. – С. 112-116.

DOI: https://doi.org/10.32782/1995-0519.2022.4.15

http://visnikkrnu.kdu.edu.ua/statti/2022_4_15.pdf

  1. THE GRAIN CLEANING PRODUCTION LINES’ ENERGYSAVING OPERATION MODES OF ELECTROMECHANICAL SYSTEMS / Marina Postnikova, Evgeniy Mikhailov, Serhii Kvitka, Serhii Kurashkin, Oleksandr Kovalov, Viktoriia Opalko, Aleksandr Semenov, Vitaliy Kucher, Zbigniew Kowalczyk // TRYBY ENERGOOSZEDNEGO DZIALANIA SYSTEMOW ELEKTROMECHANICZNYCH W LINIACH PRODUKCYJNYCH CZYSZCZENIA ZIARNA. Agricultural Engineering. - 2022, Vol. 26, No. 1, pp.51-63. ISSN 2083-1587; e-ISSN 2449 -5999.

DOI: https://doi.org/10.2478/agriceng-2022-0005

https://www.scopus.com/authid/detail.uri?authorId=57608398200&origin=recordPage

 

Методична робота:

  1.  Основи технології виробництва та первинної переробки сільськогосподарської продукції : конспект лекцій (для здобувачів освітнього ступеню “бакалавр” спеціальності 181 “Харчові технології”) / О.М. Семенов, В.В. Підлісний. Кам’янець-Подільський : ПДАТУ, 2021. – 84 с.

http://188.190.43.194:7980/jspui/handle/123456789/10499

  1. Холодильна технологія харчових продуктів : конспект лекцій (для здобувачів освітнього ступеню “бакалавр” спеціальності 181 “Харчові технології”) / О.М. Семенов, В.В. Підлісний. Кам’янець-Подільський : ЗВО “ПДУ”, 2022. – 108 с.

http://188.190.43.194:7980/jspui/handle/123456789/10502

  1. Процеси і апарати харчових виробництв : конспект лекцій (для здобувачів освітнього ступеню “бакалавр” спеціальності 181 “Харчові технології”) / О.М. Семенов, В.В. Підлісний. Кам’янець-Подільський : ЗВО “ПДУ”, 2022. – 68 с.

http://188.190.43.194:7980/jspui/handle/123456789/10538

  1. Основи технології виробництва та первинної переробки сільськогосподарської продукції : інструктивно-методичні матеріали для виконання лабораторних занять (для здобувачів освітнього ступеню “бакалавр” спеціальності 181 “Харчові технології”) / О.М. Семенов, В.В. Підлісний. Кам’янець-Подільський : ЗВО “ПДУ”, 2022. – 76 с.

http://188.190.43.194:7980/jspui/handle/123456789/10500

  1. Холодильна технологія харчових продуктів : інструктивно-методичні матеріали для виконання лабораторних занять (для здобувачів освітнього ступеню “бакалавр” спеціальності 181 “Харчові технології”) / О.М. Семенов, В.В. Підлісний. Кам’янець-Подільський : ЗВО “ПДУ”, 2022. – 84 с.

http://188.190.43.194:7980/jspui/handle/123456789/10568

  1. Основи технології виробництва та первинної переробки сільськогосподарської продукції : питання, тести для самоконтролю та контролю засвоєння знань (для здобувачів освітнього ступеню “бакалавр” спеціальності 181 “Харчові технології”) / О.М. Семенов // ЗВО “ПДУ”, 2022. – 36 с.

http://188.190.43.194:7980/jspui/handle/123456789/10501

  1. Холодильна технологія харчових продуктів : питання, тести для самоконтролю та контролю засвоєння знань (для здобувачів освітнього ступеню “бакалавр” спеціальності 181 “Харчові технології”) / О.М. Семенов. Кам’янець-Подільський : ЗВО “ПДУ”, 2022. – 36 с.

http://188.190.43.194:7980/jspui/handle/123456789/10536

  1. Процеси і апарати харчових виробництв : питання, тести для самоконтролю та контролю засвоєння знань (для здобувачів освітнього ступеню “бакалавр” спеціальності 181 “Харчові технології”) / О.М. Семенов. Кам’янець-Подільський : ЗВО “ПДУ”, 2022. – 36 с.

http://188.190.43.194:7980/jspui/handle/123456789/10537

 

 

Підлісний Віталій Володимирович

Науковий ступінь: кандидат технічних наук
Вчене звання: доцент

: (03849) 68-3-36
: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Місце і дата народження: 8 червня 1979 року в с. П’ятничани Чемеровецького району Хмельницької області.

 

Освіта: повна вища

В 1998р. закінчив Борщівський агро-технічний коледж здобувши кваліфікацію технік-механік із спеціальності «Механізація сільського господарства». В 2001 році закінчив Подільську державну аграрно-технічну академію (сьогодні Подільський державний аграрно-технічний університет) за спеціальністю «Механізація сільського господарства», здобувши кваліфікацію інженер-механік ОС спеціаліст.

 

Наукова діяльність:

Кандидатську дисертацію на тему: “Удосконалення процесів та обладнання для виробництва солоду” захистив у 2009 році. В жовтні 2009 р. рішенням президії Вищої атестаційної комісії України присуджено науковий ступінь «Кандидат технічних наук».

Вчене звання: У 2013 року рішенням Атестаційної колегії Міністерства освіти і науки, молоді та спорту присвоєно вчене звання доцента кафедри машиновикористання в АПК.

 

Викладає навчальні дисципліни:

«Підйомно-транспортні машини»

http://pdatu.net.ua/course/view.php?id=1071

«Використання техніки в АПК»

http://pdatu.net.ua/course/view.php?id=152

«Машини, обладнання та їх використання при переробці сільськогосподарської продукції»

http://pdatu.net.ua/course/view.php?id=2046

«Механізація навантажувально-розвантажувальних і транспортно-складських  робіт у харчовій галузі»

http://pdatu.net.ua/course/view.php?id=2329

 

Трудова діяльність:

  • З серпня 2001 року по вересень 2001 року – працював механіком автопарку СТОВ «П’ятничанське».
  • З жовтня 2001 року по жовтень 2003 року – навчальний майстер кафедри механізації тваринництва.
  • З листопада 2003 року по вересень 2006 року – навчання в аспірантурі, Подільського державного аграрно-технічного університету.
  • З вересня 2006 року по серпень 2011 року – асистент кафедри механізації переробки та зберігання сільськогосподарської продукції Подільського державного аграрно-технічного університету.
  • З вересня 2011 року по вересень 2018 року – доцент кафедри машиновикористання в АПК Подільського державного аграрно-технічного університету.
  • З жовтня 2018 року по серпень 2023 року – заступник директора навчально-наукового інституту заочної дистанційної освіти Подільського державного аграрно-технічного університету.
  • З вересня 2023 року по теперішній час – доцент кафедри харчових технологій виробництва й стандартизації харчової продукції закладу вищої освіти «Подільський державний університет»

 

Наукові статті

  1. Моделювання переміщення частинки конусним диском дозатором змішувачем з криволінійними лопатками [Текст] / Дмитрів В.Т., Городняк Р.В., Дмитрів Г.М., Підлісний В. В. // Збірник наукових праць Подільського державного аграрно-технічного університету Технічні науки вип..24.Част.2. ISSN 2410-1125. / За ред. доктора економічних наук, професора, ректора університету В.В. Іванишина – Кам’янець-Подільський, 2016. 285 с. (80-89с.).
  2. Підлісний, В. В., Семенов, О. М., Ткач, О. В., Курпаска, С., & Дзієдзіц, Б. (2018). Обгрунтування особливостей поведінки біохімічних процесів у процесі замочування солоду // Подільський вісник: сільське господарство, техніка, економіка, (28), 175–182.  http://pb.pdatu.edu.ua/article/view/151111
  3. Грушецький С.М., Підлісний В.В. Способи активізації сепарації картопляного вороху / Вісник Харківського національного технічного університету сільського господарства імені Петра Василенка. Випуск 179. «Механізація сільськогосподарського виробництва» присвячений Всеукраїнській науково-практичній конференції «Оптимізація технічних та технологічних систем агровиробництва». – Х.: ХНТУСГ ім. П. Василенка, 2019. – С. 61-74.
  4. М.І. Палилюлько, О.М. Семенов, В.В. Підлісний Вплив агротехнічних заходів на розвиток коренеїду цукрових буряків [Текст] // Подільський вісник: сільське господарство, техніка, економіка. Кам’янець-Подільський: ПДАТУ, № 32. 2020. — С. 59-67. DOI: https://doi.org/10.37406/2706-9052-2020-1-7
  5. Підлісний В.В., Семенов О.М., Федорів В. М. Дослідження фізико-хімічних методів підготовки споживчої тари, матеріалів і продукції до фасування // Наука XXI ст.: виклики та перспективи : колективна монографія в 2 томах / за заг. ред. : В.В. Іванишина. – Кам’янець-Подільський : Подільський державний аграрно-технічний університет, 2021. Т.1. Природничі науки. – С. 20-30.
  6. В.М. Федорів, В.В. Підлісний, О.М. Семенов Обгрунтування впливу фізіологічних процесів на якість зберігання зернової маси // Подільський вісник: сільське господарство, техніка, економіка. Кам’янець-Подільський: ПДАТУ, № 33. 2020. — С. 47-53. DOI: https://doi.org/10.37406/2706-9052-2020-2-5
  7. В.М. Федорів, В.В. Підлісний, О.М. Семенов, О.О. Єрменчук Обґрунтування впливу інтенсифікації процесу просіювання на адгезійні властивості сипких матеріалів // Вісник Львівського торговельно-економічного університету. Технічні науки. № 29. Львів : 2022. – С.70-76. DOI: 36477/2522-1221-2022-29. http://188.190.33.55:7980/jspui/handle/123456789/10776
  8. Малкіна, Віра, Кюрчев, Сергій, Гуцол, Тарас, Верхоланцева, Валентина, Кюрчева, Людмила, Мірошниченко, Микола, Білюк, Микола, Підлісний, Віталій, Гюргюлю, Хатіче та Ковальчик, Збігнєв. "Оптимізація параметрів віброконвеєрної системи для інфрачервоного сушіння сої" Agricultural Engineering, vol.26, no.1, 2022, pp.157-166. https://doi.org/10.2478/agriceng-2022-0013
  9. IMPROVEMENT OF METHODS OF IDENTIFICATION OF MEAT TYPES/ Prylipko T.M., Kostash V.В., Pidlisnyj V.V., Semenov А.М. // Modern engineering and innovative technologies. International Scientific Periodical Journal. - 2023,  1, No. 26, pp.72-77. DOI: 10.30890/2567-5273.2023-26-01-071 http://188.190.33.55:7980/jspui/handle/123456789/11615
  10. Віталій Підлісний, Наталія Слободян, Сергій Слободян Обгрунтування моделі формування проектувальних умінь майбутніх бакалаврів автомобільного транспорту в процесі вивчення спеціальних дисциплін // Вісник Кременчуцького національного університету імені Михайла Остроградського. – Кременчук: КрНУ, 2023. – Випуск 1(138) – 155-161 с. https://doi.org/10.32782/1995-0519.2023.1.23
  11. Дослідження робочих органів молоткових дробарок методом скінченних елементів. Девін, В.,Єрмаков, С.,Горбовий, О.,Підлісний, В.,Семенов, А. Відео. Технологія. Resursi - Навколишнє середовище, технології, ресурси, 2023, 3, стор. 65–68. https://doi.org/10.17770/etr2023vol3.7197

 

Патенти

  1. Пат. 148467 U Україна, МПК В01D 25/38. Фільтр для очищення дизельного палива / Іванишин В.В., Дуганець В.І., Підлісний В.В., Бончик В.С., Оленюк О.А. (Україна) - № u 2021 01439; Заявлено 22.03.2021;Опубл. 11.08.2021, Бюл. № 32.– 4 с. http://188.190.33.55:7980/jspui/handle/123456789/9865
  2. Пат. 148468 U Україна, МПК В29С 35/00. Переносний вулканізаційний пристрій для ремонту гумових полотен / Іванишин В.В., Панцир Ю.І., Дуганець В.І., Підлісний В.В., Бончик В.С., (Україна) - № u 2021 01450; Заявлено 22.03.2021; Опубл. 11.08.2021, Бюл. № 32.– 4 с. http://188.190.33.55:7980/jspui/handle/123456789/9863
  3. Пат. 148474 U Україна, МПК А01D 25/02. Копач для коренеплодів / Бончик В.С., Дуганець В.І., Девін В.В., Ткачук В.С., Підлісний В.В. (Україна) - № u 2021 01538; Заявлено 24.03.2021; Опубл. 11.08.2021, Бюл. № 32.– 4 с. http://188.190.33.55:7980/jspui/handle/123456789/9864
  4. Пат. 148478 U Україна, МПК А01В 33/10. Ніж ґрунтообробної машини / Бончик В.С., Дуганець В.І., Девін В.В., Підлісний В.В., Федорів В.М. (Україна) -№ u 2021 01542; Заявлено 24.03.2021; Опубл. 11.08.2021, Бюл. № 32.– 4 с. http://188.190.33.55:7980/jspui/handle/123456789/9862
  5. Пат. 151961 U Україна, МПК В02С 13/28 (2006.1). Молоток дробарки / Бончик В.С., Дуганець В.І., Підлісний В.В., Оленюк О.А., Кузьмінська І.М. (Україна) № u 2022 01469; Заявлено 06.05.2022; Опубл. 05.10.2022, Бюл. № 40.– 4 с. http://188.190.33.55:7980/jspui/handle/123456789/10572
  6. Пат. 153987 U Україна, МПК А01D 57/04. Механізм регулювання мотовила жатки / Іванишин В.В., Панцир Ю.І., Дуганець В.І., Підлісний В.В.,Федірко П.П., Бончик В.С., (Україна) - № u 2023 00933; Заявлено 08.03.2023; Опубл. 27.09.2023, Бюл. № 39.– 4 с. http://188.190.33.55:7980/jspui/handle/123456789/12558
  7. Пат. 153988 U Україна, МПК F02М 61/10. Розпилювач форсунки для дизельного двигуна / Іванишин В.В., Панцир Ю.І., Дуганець В.І., Підлісний В.В.,Федірко П.П., Бончик В.С., (Україна) - № u 2023 00941; Заявлено 08.03.2023; Опубл. 27.09.2023, Бюл. № 39.– 4 с. http://188.190.33.55:7980/jspui/handle/123456789/12591
  8. Пат. 153989 U Україна, МПК F01N 1/08. Глушник шуму вихлопу / Іванишин В.В., Панцир Ю.І., Дуганець В.І., Підлісний В.В.,Федірко П.П., Бончик В.С., (Україна) - № u 2023 00942; Заявлено 08.03.2023; Опубл. 27.09.2023, Бюл. № 39.– 4 с. http://188.190.33.55:7980/jspui/handle/123456789/12573
  9. Пат. 154351 U Україна, МПК В60S 9/00. Пристрій для ремонту радіаторів автомобілів / Іванишин В.В., Панцир Ю.І., Дуганець В.І., Підлісний В.В., Федірко П.П., Бончик В.С. (Україна) - № u 2023 00936; Заявлено 08.03.2023; Опубл. 08.11.2023, Бюл. № 45.–4 с. http://188.190.33.55:7980/jspui/handle/123456789/13254
  10. Пат. 154352 U Україна, МПК В29D 30/54. Спосіб відновлення шин / Іванишин В.В., Панцир Ю.І., Дуганець В.І., Підлісний В.В., Федірко П.П., Бончик В.С. (Україна) - № u 2023 00940; Заявлено 08.03.2023; Опубл. 08.11.2023, Бюл. № 45.– 4 с. http://188.190.33.55:7980/jspui/handle/123456789/13255

 

Навчальні посібники

  1. Технологічне обладнання переробних та харчових виробництв. Лабораторний практикум для студентів інженерних спеціальностей / [І. М. Бендера, О. М. Семенов, О. Я. Стрельчук, В. В. Підлісний]. – Кам'янець – Подільський : Абетка, 2008. – 120 с. - Гриф Мін. аграрної політики України (№ 18-128-13/744 від 08.05.08р.). http://188.190.33.56:7980/jspui/handle/123456789/93
  2. Підйомно-транспортні машини. Навчально-методичний комплекс. Навчально-методичний посібник для підготовки фахівців із напряму 6.100102 «Процеси машини та обладнання агропромислового виробництва» / [І. М. Бендера, О. Я. Стрельчук, В. В. Підлісний та ін.]. – Кам'янець – Подільський: Абетка, 2014. – 368 с. Гриф Міністерства освіти і науки України (№ 1/11-1453 від 03.06.11р.).

 

Методичні рекомендації

  1. С.В. Єрмаков, В.В. Підлісний Дослідження гранулометричного складу подрібнених зернових кормів для сільськогосподарських тварин / Подільський держ. агр.-техн. ун- т – Кам’янець – Подільський : ПДАТУ, 2017. – 16 с. (Протокол наук.-метод. ради ПДАТУ №3 від 24 квітня 2017 р).
  2. О.М. Семенов, С.В. Єрмаков, В.В. Підлісний Дослідження будови, роботи та використання мобільних і стаціонарних кормороздавачів для сільськогосподарських тварин / Подільський держ. агр.- техн. ун-т – Кам’янець – Подільський : ПДАТУ, 2017. – 36 с. (Протокол наук.-метод. ради ПДАТУ №3 від 24 квітня 2017 р).
  3. О.М. Семенов, В.В. Підлісний, М.І. Палилюлько Дослідження будови, роботи та використання обладнання для утримання сільськогосподарських тварин / Подільський держ. агр.-техн. ун-т – Кам’янець – Подільський : ПДАТУ, 2017. – 32 с. (Протокол наук.-метод. ради ПДАТУ №3 від 24 квітня 2017 р).
  4. О.М. Семенов, В.В. Підлісний, М.І. Палилюлько Дослідження будови, роботи та використання напувалок для сільськогосподарських тварин і птиці / Подільський держ. агр.-техн. ун-т – Кам’янець – Подільський : ПДАТУ, 2017. – 20 с.. (Протокол наук.-метод. ради ПДАТУ №3 від 24 квітня 2017 р).
  5. О.М. Семенов, С.В. Єрмаков, В.В. Підлісний Дослідження будови, роботи та використання подрібнювачів кормів для сільськогосподарських тварин / Подільський держ. агр.-техн. ун- т – Кам’янець – Подільський : ПДАТУ, 2017. – 40 с. (Протокол наук.-метод. ради ПДАТУ №3 від 24 квітня 2017 р).
  6. О.М. Семенов, В.В. Підлісний, М.І. Палилюлько Дослідження будови, роботи та використання обладнання для створення мікроклімату у тваринницьких приміщеннях / Подільський держ. агр.-техн. ун-т – Кам’янець – Подільський : ПДАТУ, 2017. – 20 с. (Протокол наук.-метод. ради ПДАТУ №3 від 24 квітня 2017 р).
  7. Лабораторний практикум з дисципліни «Машини, обладнання та їх використання при переробці сільськогосподарської продукції» (для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 208 «Агроінженерія») / В. М. Федорів, О. М. Семенов, В. В. Підлісний // ПДАТУ, 2021. – 127 с. (Протокол наук.-метод. ради ПДАТУ № 6 від 24 березня 2021р.).
  8. Методичні рекомендації: до проходження виробничої практики в переробних і харчових підприємствах (для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 181 «Харчові технології») / В. В. Підлісний, О. М. Семенов, В. М. Федорів; - Кам’янець-Подільський : ПДАТУ, 2021. – 44 с. (Протокол наук.-метод. ради ПДАТУ № 10 від 26 жовтня  2021 року). http://188.190.33.55:7980/jspui/handle/123456789/10112
  9. Конспект лекцій з дисципліни «Процеси і апарати харчових виробництв» (для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 181 «Харчові технології») / О. М. Семенов, В. В. Підлісний; - Кам’янець-Подільський : ЗВО «ПДУ», 2022. – 68 с. (Протокол наук.-метод. ради ЗВО «ПДУ» № 2 від 22 березня  2022 року). http://188.190.33.55:7980/jspui/handle/123456789/10538
  10. Конспект лекцій з дисципліни «Холодильна технологія харчових продуктів» (для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 181 «Харчові технології») / О. М. Семенов, В. В. Підлісний; - Кам’янець-Подільський : ЗВО «ПДУ», 2022. – 108 с. (Протокол наук.-метод. ради ЗВО «ПДУ» № 2 від 22 березня 2022 року). http://188.190.33.55:7980/jspui/handle/123456789/10502