Тематичний круглий стіл «Євген Чикаленко і його «Розмови про сільське хазяйство»

16 листопада 2022р. в рамках проєкту «Рідкісні книги фонду наукової бібліотеки ЗВО «ПДУ» науковою бібліотекою спільно з кафедрою права, професійної та соціально-гуманітарної освіти та  бібліотечним клубом історичної книги «Артифакт» було проведено зустріч із громадською діячкою, дослідницею, директоркою туристичної компанії «Київські фрески» – Анжелою Савченко.

На тематичному круглому столі презентовано книгу Євгена Чикаленко «Розмови про сільське хазяйство», це перевидання книги, до якого увійшли п’ять брошур виданих у 1908 році в Санкт-Петербурзі.

Анжела Савченко розповіла про результати дослідження життя та діяльності визначного українського громадського діяча, агронома, мецената української культури, видавця та публіциста Євге́на Харла́мпійовича Чикале́нка.

На заході було представлено фонд рідкісних і цінних видань наукової бібліотеки ЗВО «ПДУ», який налічує 855 книг (найдавніші видання – 1875 р.), серед .

У фонді користувачам пропонується  наукова, навчальна та довідкова література, переважно видання сільськогосподарського призначення, зокрема  велика кількість словників і довідників.

 

 

В.о. директора бібліотеки – Катерина ГОРАШ