Університети, які ставлять за мету формування бренду, що буде впізнаваним на міжнародному рівні, повинні впроваджувати стратегії інтернаціоналізації, які є важливими елементами розвитку сучасних та прогресивних університетів. Стратегія інтернаціоналізації ЗВО «Подільський державний університет» має бути спрямована на інтеграцію в міжнародний освітній та науковий простір з метою розвитку та поглиблення освітньої і наукової співпраці із закордонними закладами вищої освіти, міжнародними освітніми установами, громадськими організаціями та фондами.
3 червня 2025 року в навчально-науковому інституті харчових технологій відбулося засідання фокус-групи, на якому обговорювалися пропозиції кафедр інституту щодо основних напрямів інтернаціоналізації з метою подальшої розробки Стратегії інтернаціоналізації ЗВО «Подільський державний університет».
Участь у засіданні взяли: начальник відділу міжнародного співробітництва, практики та академічної мобільності університету Анастасія ПОЛІЩУК; директор інституту Анатолій ДИМЧУК; відповідальна з наукової та міжнародної діяльності інституту, завідувач кафедри хімії Тетяна КРАЧАН; завідувач кафедри харчових технологій виробництва й стандартизації харчової продукції Тетяна ПРИЛІПКО; завідувач кафедри технології виробництва і переробки продукції тваринництва Віктор ШУПЛИК; голова наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів і молодих вчених інституту Юлія ПРИДЕТКЕВИЧ.
Питання, що розглядалися на засіданні, стосувалися місії, візії, цінностей університету, стратегічних цілей, пріоритетних напрямів інтернаціоналізації з урахуванням подальшої імплементації. Важливе значення при формуванні Стратегії інтернаціоналізації ЗВО «Подільський державний університет» має узгодженість зі Стратегією розвитку ЗВО «Подільський державний університет».
Директор інституту Анатолій ДИМЧУК