У навчально-науковому інституті харчових технологій відбувся перший тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальностей 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» та 181 «Харчові технології», а також перший етап Всеукраїнської студентської олімпіди з хімії 2024/2025 для здобувачів освіти Закладу вищої освіти «Подільський державний університет»
Метою проведення цих заходів є вдосконалення якості підготовки фахівців, підвищення мотивації та зацікавленості здобувачів освіти в навчальному процесі, а також стимулювання до пошуку креативних, нестандартних рішень поставлених складних творчих завдань.
Тематика наукових досліджень, які виконуються здобувачами, є надзвичайно актуальною та перспективною з огляду на сучасні потреби розвитку харчової промисловості та сільського господарства. Роботи мають чітке наукове обґрунтування, базуються на сучасних теоретичних засадах та практичних потребах галузей. У своїх дослідженнях здобувачі розглядають широке коло важливих питань, від удосконалення технологічних процесів, та впровадження новітніх підходів до виробництва та переробки продукції, модернізацію та підвищення ефективності виробничих процесів. За підсумками роботи журі проаналізувало результати та визначило призові місця серед учасників.