На кафедрі харчових технологій виробництва й стандартизації харчової продукції відбувся захист звітів з виробничої практики

Відповідно до навчального плану спеціальності 181 Харчові технології здобувачі вищої освіти проходили виробничу практику з 23 червня по 20 липня 2025 року на підставі укладених договорів з установами, організаціями та підприємствами харчової промисловості, які функціонують на території Хмельницької, Чернівецької та Івано-Франківської областей. Проходження виробничої практики – невід’ємна складова для здобувачів старших курсів, оскільки дає можливість набути практичних навичок на робочому місці і в реальних умовах виробництва. Під час проходження виробничої практики здобувачі ознайомились з веденням технологічних процесів, вивчили будову та роботу різних видів устаткування, навчились технологічним прийомам та способам оцінки напівфабрикатів, вивчили усі види нормативно-технологічної документації.

22 вересня 2025 року викладачі кафедри харчових технологій виробництва й стандартизації харчової продукції заслухали звіти здобувачів, перевірили документацію, терміни виконання програми виробничої практики. Здобувачі представили свої результати проходження виробничої практики у формі звіту і щоденника, висвітлення матеріалів супроводжувалися демонстрацією презентацій, фото і відеоматеріалів. Під час своїх виступів було відмічено цінність отриманих знань в університеті і можливість закріплення їх в реальних виробничих умовах під керівництвом досвідчених фахівців. Такий підхід дозволяє реалізувати мету та завдання виробничої практики, сприяючи формуванню фахових компетентностей майбутніх фахівців харчової промисловості.

Під час обговорення члени комісії, керівники практики від університету мали можливість задавати уточнюючі запитання з метою виявлення повноти охоплення програми практики здобувачами та внесення відповідних рекомендацій щодо заповнення щоденника та формування звіту. Відповіді здобувачів були повними, охоплювали всі аспекти поставлених питань та завдань.

На завершення члени комісії та керівники практики привітали здобувачів з успішним захистом.

 

 

Інформацію підготував

доцент кафедри харчових технологій виробництва

й стандартизації харчової продукції  Володимир КОСТАШ