Гостьова лекція з дисципліни «Системи нормування годівлі тварин»

23 травня технолог з свинарства, керуючий фермою ТзОВ «Барком» Іванна Іванівна Ясюк провела гостьову онлайн-лекцію на тему «Сучасні аспекти нормування годівлі свиней» з дисципліни «Системи нормування годівлі тварин»  для здобувачів першого магістерського рівня освіти спеціальності 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» навчально-наукового інституту харчових технологій.  ТзОВ "Барком" це - українська компанія, що займається вирощуванням свиней, великої рогатої худоби, іншої сільськогосподарської продукції, виготовленням та реалізацією продуктів громадського харчування. Господарство має розвинуту галузь свинарства: маточне поголів’я складає 5647 голів, загальне поголів’я – 79 479.

В ході проведеної лекції, Іванна Іванівна ознайомила здобувачів вищої освіти з сучасними тенденціями та практичними аспектами нормування годівлі свиней.  Особливу увагу Іванна Ясюк звернула на значення протеїнового живлення в годівлі різних статево-вікових груп свиней для підвищення продуктивних та відтворних якостей.

Жвавий інтерес та активне обговорення викликало питання практичних аспектів організації годівлі свиней у ТзОВ «Барком». На всі питання студенти отримали змістовні відповіді.

Здобувачі вищої освіти щиро дякували Іванні Іванівні за проведену лекцію та висловили щире бажання до подальших зустрічей у такому форматі.

 

Доцент кафедри технології виробництва і переробки продукції тваринництва
Віта БУЧКОВСЬКА