Триває прийом заявок на українську премію «Для жінок в науці-2020»

Шановні колеги!

Триває прийом заявок на премію «Для жінок в науці», мета якого сприяти збільшенню кількості жінок, які професійно проводять наукові дослідження у галузі STEM (наука, технології, інжиніринг та математика) та заохочення за їхній внесок у розвиток української науки. Конкурс є частиною глобальної премії L'ORÉAL-ЮНЕСКО, яка існує з 1998 року та допомагає збільшувати внесок жінок у вчену галузь на світовому рівні.

Умови участі

  • Науковий ступінь.
  • Публікації у журналах, що входять в міжнародні наукометричні бази даних Scopus та/або Web of Science.
  • Активна позиція у популяризації науки.

Критерії відбору

  • Наукові досягнення (кількість публікацій та цитування наукових праць, внесок у дослідницьку сферу, імпакт-фактори наукових видань, в яких були опубліковані статті, індекс Гірша кандидатки, міжнародні патенти, закордонне співробітництво, участь та виступи на міжнародних конференціях).
  • Соціальна позиція та активність (популяризація наукової сфери, участь у волонтерських програмах тощо).
  • Мотиваційний лист.

Премію проводять з 17 березня по 30 листопада 2020 року. Організатори відзначать трьох переможниць грошовою винагородою, яка буде становити 150 000 грн.

Офіційне оголошення результатів відбуватиметься у листопаді 2020 року. Точна дата та місце проведення будуть уточнені пізніше. Подати заявку на участь потрібно українською мовою до 17 червня 2020 року на сайті конкурсу.

Детальну інформацію можна дізнатися за посиланням.

Джерело