Цього тижня на кафедрі садівництва і виноградарства факультету агротехнологій і природокористування відбулось чергове засідання студентського наукового гуртка «Плодівник».
Здобувачі вищої освіти мали змогу провести дегустаційну оцінку, візуально оцінити зовнішній вигляд, смакові якості плодів і дати загальну оцінку за 9-ти бальною шкалою. Для визначення якісних показників плодів черешні обрано сорти: Грей Стар, Роян Хелен, Чорний принц, Дрогана жовта, Присадибна.
Серед них визначено сорт черешні Роян Хелен із такими сенсорними параметрами: плоди дуже великі, витягнуто-округлої форми, інтенсивного темно-червоного, майже чорного забарвлення, з соковитою, щільною, злегка хрусткою м’якоттю та тонкою шкіркою, які характеризуються гармонійним, приємним, кислувато-солодким смаком. Відповідні показники занесено до прийнятої дегустаційної картки.
Заняття в гуртку направлені на поглиблення та закріплення здобувачами вищої освіти практичних знань з дисципліни «Плодівництво», отриманих на лекційних, лабораторних і самостійних заняттях.
Інформацію підготувала кандидат сільськогосподарських наук, доцент, кафедри садівництва і виноградарства Тетяна КОЗІНА