Здобувачі вищої освіти освітньої програми «Харчові технології та інженерія» у рамках чергового заняття наукового гуртка «Інновації у харчових технологіях» на кафедрі харчових технологій виробництва й стандартизації харчової продукції відпрацювали майстер-клас з виготовлення кондитерських виробів.
Здобувачі мали нагоду показати рівень своїх знань та практичних навичок при виробництві повітряних заварних тістечок, тістечок шу та десерту тірамісу.
Робота була надзвичайно насиченою та згуртованою. Впродовж заняття під керівництвом керівника наукового гуртка «Інновації у харчових технологіях» гуртківці вчилися готувати традиційне заварне тісто, з якого випікають, як правило, еклери, пиріжки, профітролі та інші вироби, а також готували креми та начинки.
Здобувачі виконали практичне завдання з задоволенням та неймовірним захватом, керівник гуртка ознайомила присутніх з історією та технологією приготування десертів; поділилась своїми знаннями щодо технології приготування популярних десертів, розповіла про тонкощі зважування сировини, правильну техніку замішування та випікання, щоб кожен зміг створити ідеальний виріб.
Як результат, гуртківці смакували виробами з заварного тіста, насолоджувалися смаком ніжно-повітряного тірамісу, які власноруч приготували, та, звісно, продегустували.
Найкраща нагорода для викладача – усміхнені обличчя задоволених своїми маленькими успіхами здобувачів. Елементи науково-дослідницької роботи — важливий інструмент вдосконалення практичних фахових навиків майбутніх технологів.
Такі майстер-класи забезпечують набуття здобувачами освіти спеціальних компетентностей, передбачених відповідною освітньо-професійною програмою, зокрема: здатність застосовувати практичні уміння та навички під час виробництва якісної і безпечної продукції у майбутньому. Вдалий вибір професії – це запорука того, що натхненно працюватимеш і отримуватимеш від своєї роботи велике задоволення.
Підготувала асистент
кафедри харчових технологій
виробництва й стандартизації харчової продукції
Лілія ТКАЧ
03 квітня 2025 р.