Аналіз продукції бджільництва студентами спеціальності H2 «Тваринництво»

Зв'язок між теорією та практикою активно реалізовується здобувачами третього курсу спеціальності H2 «Тваринництво» в лабораторіях кафедри хімії. Студенти наполегливо та старанно опановують базові методи  дослідження зразків меду в рамках дослідницьких гуртків. Здобувачі освіти у вільний час відточують майстерність технологічного контролю, який здійснюється підприємствами та санітарно-технічними лабораторіями під час аналізу продукції бджільництва. Надзвичайно важливим показником якості меду є його титрована кислотність, оскільки при тривалому зберіганні меду за підвищеної вологості у ньому відбуваються процеси утворення органічних кислот. Також студенти відпрацювали методики визначення вологості, зольності меду, вмісту у ньому редукованих цукрів, води, діастазного числа та інших важливих показників. Здобування цінних практичних навичок є невід'ємною складовою успішності у  майбутній професії.

 

Юлія ПРИДЕТКЕВИЧ, асистент кафедри хімії ННІХТ,

Олександр КОРЖЕНІВСЬКИЙ, старший лаборант кафедри хімії ННІХТ