Технологи опановують стрижку овець

Третього червня цього року здобувачі вищої освіти спеціальності 204 Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва факультету ветеринарної медицини і технологій у тваринництві на поголів'ї овець НДЦ «Поділля» ознайомились і опанували різні методи стрижки овець, за використання стригальних ножиців – тисків та електричної стригальної машинки.

За сприяння Миколи Миколайовича Панчука (колишнього випускника ФМВ ПДАТУ, 2016 р.), здобувачі вищої освіти мали змогу освоїти різні методики стрижки овець, власноруч виконати усі технологічні заходи за стрижки і оволодіти азами стригаля, а також прийняти участь у взятті крові для виявлення збудника сальмонели (представники Управління Державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Камʼянець-Подільського району). Доцент Наталія Володимирівна Пустова (ведучий викладач дисципліни технологія виробництва продукції вівчарства і козівництва) детально охарактеризувала руна острижених овець, якісні особливості вовни на тулубі і властивості жиропоту, а також особливості поводження із вівцями під час стрижки. Особливо старанно і сумлінно стружку овець здійснювали здобувачі вищої освіти: Мартинюк Дмитро, Дишкант Ангеліна, Полюк Богдана, Качура Вікторія, Смертюк Вікторія, Олійник Артем, Богомол Марина, Боднар Віталій, Мельничук Роман.

Практичні заняття із стрижки овець формують у здобувачі вищої освіти уміння і навики компетентного фахівця – технолога.

Доцент кафедри
технології виробництва продукції тваринництва та кінології
Пустова Н.В.