Науково-дослідницька діяльність як потужний інструмент формування майбутнього фахівця

Розвиток інновацій у галузі харчових технологій є одним із потужних чинників, завдяки якому  сьогодні відбуваються прогресивні зміни у практичній площині різних галузей харчової промисловості та виробництва.

Процес взаємодії освіти та науки дає відмінний результат – нові ідеї,  технології, а в подальшому - вироби та засоби для виробництва. Науково-дослідницька робота сприяє поглибленому засвоєнню теоретичного матеріалу та формуванню навичок практичного спрямування з використанням наукових методик.

Основними задачами науково-дослідницької роботи здобувачів вищої освіти є розвиток творчого і аналітичного мислення, розширення наукового кругозору, вироблення умінь застосовувати теоретичні знання і сучасні методи досліджень в професійній діяльності.

Під керівництвом завідувачки кафедри харчових технологій виробництва й стандартизації харчової продукції, професора Тетяна ПРИЛІПКО триває активна науково-дослідницька робота на заняттях наукового гуртка Харчовик здобувачами вищої освіти спеціальності 181 Харчові технології.

Напередодні відбулося чергове заняття  наукового гуртка, на якому здобувачі пропрацювали способи приготування напівфабрикатів і тіста безопарним та опарним способами з додаванням різних видів нетрадиційної сировини. При проведенні заняття наукового гуртка здобувачі під керівництвом доцента кафедри Лілії ТКАЧ  визначали органолептичні та фізико-хімічні показники основної та додаткової сировини, провели порівняльну оцінку якості напівфабрикатів та тіста. Також здобувачі навчилися готувати тісто двома способами з додаванням різних видів нетрадиційної сировини,  формували вироби різної форми.

 Основи науково-дослідницької роботи, розроблення власних дослідницьких проєктів, вміння не тільки навчатись, але й аналізувати, досліджувати та мислити полягає  в важливому завданні  сформувати у здобувача творче бачення конкретної ситуації, вміння працювати вмотивовано і активно, навчити підходити до будь-яких завдань професійно та креативно.

 

Підготувала
доцент кафедри харчових
технологій виробництва й стандартизації
харчової продукції  Лілія ТКАЧ.