
Трач В'ячеслав Володимирович
Науковий ступінь: кандидат ветеринарних наук
Вчене звання:
![]() |
: (097) 973 19 22 |
![]() |
: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. |
Місце і дата народження:
22 травня 1984 року в м. Камянець-Подільський, Хмельницької області, Україна.
Освіта:
Вища. У 2007 році закінчив Подільський державний аграрно-технічний університет, спеціальність «Магістр ветеринарної медицини»
Кандидатську дисертацію на тему: «Обмін ліпідів у перепелів за хімічної обробки інкубаційних яєць та різного рівня вітаміну Е у раціоні» захистив на засіданні спеціалізованої вченої ради Д 35.368.01 в Інституті біології тварин НААН 15.04.19 р.
Напрям наукового дослідження:
Резистентність та продуктивність перепелів залежно від умов інкубації, резистентність та продуктивність птиці.
Викладає навчальні дисципліни:
Ветеринарна фармакологія; Клінічна ветеринарна біохімія
Діяльність:
- З 2007 по 2010 рік аспірант кафедри морфології, фізіології та патології;
- з 2010 року – асистент кафедри фізіології, біохімії і морфології Подільського державного аграрно-технічного університету.
- 28.01.2015 – 31.03.2016 - призваний по мобілізації в ЗСУ, приймав участь в антитерористичній операції на території Донецької та Луганської областей.
- з 27.02.2017 по квітень 2019 року - асистент кафедри мікробіології, фармакології та гігієни тварин.
- з квітня 2019 року - асистент кафедри гігієни тварин та ветеринарного забезпечення кінологічної служби Національної поліції України
- З 24 листопада 2021р. Подільський державний аграрно-технічний університет перейменовано в Заклад вищої освіти «Подільський державний університет»
Наукові статті:
- В.В. Трач, В. В. Данчук. Жирнокислотний склад печінки 17-добових ембріонів та 1-добових курчат/ Біологія тварин. Том 18. №4. – 2016. С 152.
- В.В. Трач, В. В. Данчук. Жирнокислотний склад печінки 14-добових ембріонівта однодобових перепелів/Науково - технічний бюлетень Державного науково-дослідного контрольного інституту ветеринарних препаратів та кормових добавок і Інституту біології тварин. – 2017. – Випуск 18, № 1. – С. 24-29.
- В.В. Трач, В. В. Данчук,Є.В. ПливанюкВплив вітаміну Е на розвиток ембріонів птиці / Аграрна наука та освіта Поділля: збірник наукових праць міжнародної науково-практичної конференції Ч. 1. (14-16 березня 2017 року, м. Кам-Подільський). Тернопіль: Крок, 2017. – С. 286-288.
- В.В. Трач, В. В. Данчук.Шляхи підвищення виводимості і життєздатності перепелів /Збірник матеріалів XVІ Міжнародної науково-практичної конференції проф.-викл. складу та аспірантів «Актуальні проблеми ветеринарної медицини» (19-20 квітня 2017р). НУБіП України. – Київ.- 2017 С.
- В.В. Трач, В. В. Данчук. Влияние витамина Е на обмен веществ и жизнеспособность перепела при химической обработке скорлупы в инкубационный период / Сборник научных статей по материалам XX международной научно-практической конференции «Современные технологи сельськохозяйственного производства» (19,11 мая 2017г). – Гродно: Гродненский государственный аграрный университет, 2017 року. – С. 33-34.
- В.В. Трач, В. В. Данчук.Шляхи підвищення виводимості і життєздатності перепелів за умов хімічної обробки яєць в інкубаційний період / Науковий вісник НУБіП України, 2017. – Вип. 265. С. 217-224
- В.В. Трач, В. В. Данчук. Вплив хімічної обробки яєчної шкаралупи на вміст продуктів пер оксидного окиснення ліпідів в тканинах печінки перепелів та його корекція / Науково - технічний бюлетень Державного науково-дослідного контрольного інституту ветеринарних препаратів та кормових добавок і Інституту біології тварин. – Львів, 2017. – Випуск 18, № 2. – С. 77-82.
- Трач В. В., Данчук В. В. Вміст вітамінів А і Е у печінці перепела за впливу хімічної обробки інкубаційних яєць. Науково-технічний бюлетень Державного науково-дослідного контрольного інституту ветеринарних препаратів та кормових добавок і Інституту біології тварин. 2018. № 1. Вип.19. С. 29–35.
- Трач В. В., Данчук В. В., Мідик С. В., Ушкалов В. О. Уміст жирних кислот у жовтках яєць та печінці ембріонів перепелів за різного рівня токоферолу в кормах. Вісник Дніпропетровського державного аграрно-економічного університету. 2018. № 1-2. Вип.47. С. 143–148.
- Трач В. В. Інтенсивність пероксидного окиснення ліпідів у печінці перепела за хімічної обробки шкаралупи інкубаційних яєць. Наукові доповіді Національного університету біоресурсів і природокористування України. 2018. № 3(73). doi:http://dx.doi.org/10.31548/dopovidi2018.03.030.
- Трач В. В., Данчук В. В. Спосіб хімічної обробки інкубаційних яєць перепелів. Актуальні проблеми фізіології тварин: міжнар. наук.-практ. конф. К., 2018. С. 88.
- Трач В. В., Данчук В. В. Вплив хімічної обробки інкубаційних яєць на вміст вітамінів А і Е у печінці перепела. Міжнар. наук.-практ. конф. «Аграрна наука та освіта в умовах євроінтеграції» Кам′янець-Подільський, 2018. С. 428–430.
- Трач В. В., Данчук В. В. Окремі біохімічні показники жовтка інкубаційних яєць перепелів за різного рівня вітаміну Е в раціоні маточного поголів'я. Міжнар. Наук.-практ. конф. «Актуальні проблеми фізіології та біохімії тварин», присвяченої 100-річчю факультету ветеринарної медицини НУБІП України та 100-річчю з дня народження професора В.В.Науменка. (м. Київ, 28 трав. 2019 р.). К., 2019. С. 17.
- Danchuk V. et al. The fatty acids content in the liver of japanese quails after the chemical treatment of hatching eggs. – 2019.
- Трач В.В. Шляхи підвищення виводимості перепелів за хімічної обробки яєчної шкарлупи та різного рівня токоферолу в раціоні. Аграрний вісник Причорномор'я. 2019. Вип. 93. С. 131-136.
- Трач В.В. Обмін ліпідів та їх пероксидне окиснення у печінці перепела за додаткового згодовування вітаміну Е. V Міжнародна науково-технічна конференція «Стан і перспективи харчової науки та промисловості» Тернопіль 2019, С. 129-130.
- Карчевська Т.М, Супрович Т.М, Трач В.В. Основні принципи та особливості вакцинопрофілактики інфекційних хвороб службових собак. Міжнародні науково-практичні конференції. Міжнародна науково-практична конференція «The results of scientific mind's development»: 2019. 22 грудня 2019 рік- Сеул, KOR