839

Шутяк Олександр Володимирович

Науковий ступінь: кандидат сільськогосподарських наук
Вчене звання: доцент

: (096) 737 80 54
: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
ORCID:
Scholar

Місце і дата народження:
14 листопада 1983 року в с. Летава Чемеровецького району Хмельницької області.


Освіта:
Вища. У 2005 році закінчив Подільський державний аграрно-технічний університет за спеціальністю "Зооінженерія" та здобув кваліфікацію зооінженера.

Кандидатську дисертацію на тему: «Використання сухої післяспиртової барди в годівлі корів і бичків при відгодівлі» захистив у 2010 році.

В 2015 році присвоєно вчене звання доцента.


Напрям наукового дослідження:
«Теоретичні основи БЖД».
«Технологічні розробки з удосконалення елементів виробництва та переробки продукції тваринництва.


Викладає навчальні дисципліни:
Охорона праці і безпека життєдіяльності.
Охорона праці в галузі і цивільний захист.
Техніка безпеки у службовому собаківництві.
Технологія виробництва продукції бджільництва.
Бджільництво.


Діяльність:

  • З 2006 по 2010 рік навчання в аспірантурі у Інституті кормів УААН (м. Вінниця);
  • 01.09.2009 р. - 30.06.2010 р. - дозволено працювати на посаді 0,25 ставки асистента кафедри технології виробництва продукції тваринництва Подільського державного аграрно-технічного університету за сумісництвом;
  • 01.09.2010 р. - 31.08.2011 р. – переведений на посаду асистента кафедри технології виробництва продукції тваринництва;
  • 01.09.2011 р. - 02.09.2013 р. – прийнятий на посаду асистента кафедри технології виробництва продукції тваринництва;
  • 02.09.2013 р. – працював на посаді в.о. доцента, а з 28 листопада 2014 р. доцентом кафедри технології переробки продукції тваринництва і хімічних дисциплін.
  • З 23.07.2015 р. переведений на посаду доцента кафедри технології переробки і стандартизації продукції тваринництва, а з 27.02.2017 р. на посаду доцента кафедри технології виробництва і переробки продукції тваринництва.
  • З 5 вересня 2019 р. переведений на посаду завідувача навчально-дослідної бази «Бджільництво» та дозволено працювати на 0,5 ставки доцента кафедри технології виробництва, переробки і стандартизації продукції тваринництва.
  • З 1 жовтня 2020 р. переведений на посаду доцента кафедри фізики, охорони праці та інженерії середовища
  • З 24 листопада 2021р. Подільський державний аграрно-технічний університет перейменовано в Заклад вищої освіти «Подільський державний університет»

Наукові статті:

  1. Калетнік Г.М. Молочна продуктивність корів і жирнокислотний склад молочного жиру при використанні в складі раціонів сухої післяспиртової барди / Г. М. Калетнік, Ю. В. Обертюх, О.В. Шутяк / Ефективні корми та годівля. – 2011. – №6. – С. 39-43.
  2. Шутяк О.В. Вплив сухої післяспиртової барди на продуктивність та біохімічні показники крові бичків на відгодівлі / О.В. Шутяк, О.М. Дереш / Вісник аграрної науки Причорномор'я. – 2011. Вип. 4 т. 3, ч. 1. – С. 132-135.
  3. Булатович О.М. Продуктивність ремонтного молодняку свиней залежно від способів його вирощування / Булатович О.М., Гончар В.І., Шутяк О.В.// Збірник наукових праць ВНАУ «Аграрна наука та харчові технології». - Вип.2 (92), Вінниця, 2016. – С.113-119.
  4. Шутяк О.В. Механізм лікувальної дії бджіл в апібудинках. Збірник наукових праць міжнародної науково-практичної конференції «Аграрна наука та освіта в умовах євроінтеграції» 20-22 березня 2018 року. – Кам'янець-Подільський, 2018. – С. 307-308.
  5. Prylipko T., Shutiak A., Dobrovolsky V. Physico-chemical indicators of slaughter products for the use of various selenium supplements in the diet of pigs. Scientific development and achievements, volume 4. London, 2018. – Р. 41-49.

Методична робота:

  1. Шутяк О.В. Методичні рекомендації з практичних занять для студентів факультету технології виробництва і переробки продукції тваринництва з дисципліни «Технологія виробництва продукції бджільництва» зі спеціальності 204 – технологія виробництва і переробки продукції тваринництва / О.В. Шутяк – Кам'янець-Подільський, 2016. – 18 с.
  2. Шутяк О.В. Методичні рекомендації з лабораторних занять для студентів факультету технології виробництва і переробки продукції тваринництва з дисципліни «Технологія виробництва продукції бджільництва» зі спеціальності 204 – технологія виробництва і переробки продукції тваринництва / О.В. Шутяк – Кам'янець-Подільський, 2016. – 38 с.
  3. Шутяк О.В. Методичні рекомендації для виконання лабораторних занять студентами факультету агротехнологій і природокористування з дисципліни «Бджільництво» зі спеціальності 201 – Агрономія / О.В. Шутяк – Кам'янець-Подільський, 2017. – 32 с.
  4. Шутяк О.В. Методичні рекомендації для виконання лабораторних та практичних занять студентами факультету ветеринарної медицини і технологій  у тваринництві з дисципліни «Технологія виробництва продукції свинарства» зі спеціальності 204 – технологія виробництва і переробки продукції тваринництва /О.В. Шутяк, О.Ю. Ільницька. – Кам'янець-Подільський,  2018. – 64 с.