
Понько Людмила Петрівна
Науковий ступінь: кандидат сільськогосподарських наук
Вчене звання:
![]() |
: 098 230 68 84 |
![]() |
: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. |
Місце і дата народження:
9 червня 1982 року в смт. Ярмолинці Хмельницької області.
Освіта:
У 2004 році закінчила Подільську державну аграрно-технічну академію за спеціальністю «Зооінженерія».
У 2015 році захистила кандидатську дисертацію на тему: «Оцінка селекційно-генетичних факторів формування продуктивних ознак у тварин української чорно-рябої молочної породи подільського заводського типу» за спеціальністю 06.02.01 – розведення та селекція тварин, Миколаївський національний аграрний університет (Миколаїв).
Напрям наукового дослідження:
«Підвищення продуктивності тварин української чорно-рябої молочної породи»
Викладає навчальні дисципліни:
Розведення тварин; Технологія виробництва продукції вівчарства і козівництва
Діяльність:
- 2005 р. – зоотехнік у СТОВ «Нива» с. Баранівка Ярмолинецького району Хмельницької області;
- 2006-2009 рр. – аспірант в Інституті розведення і генетики тварин НААН (Чубинське);
- 2009 р. – лаборант кафедри технології виробництва продукції тваринництва ПДАТУ;
- 2015 р. – асистент кафедри технології виробництва продукції тваринництва;
- 2021 р. – асистент кафедри технології виробництва продукції тваринництва та кінології.
- З 24 листопада 2021р. Подільський державний аграрно-технічний університет перейменовано в Заклад вищої освіти «Подільський державний університет»
- З 1 листопада 2022 р. і по теперішній час асистент кафедри технології виробництва і переробки продукції тваринництва навчально-наукового інституту харчових технологій Закладу вищої освіти «Подільський державний університет».
Наукові статті:
- Димчук А. В., Шутяк О. В., Понько Л. П. Динаміка росту живої маси телиць української червоно-рябої молочної породи різних ліній. Наукові доповіді НУБіП України. 2022. 3(97). DOI: http://dx.doi.org/10.31548/dopovidi2022.03.007
- Димчук А. В., Понько Л. П. Відтворна здатність та її зв'язок з молочною продуктивністю корів. Наукові доповіді НУБіП України. 2022. 3(97).
DOI: http://dx.doi.org/10.31548/dopovidi2022.03.008 - Димчук А.В., Понько Л.П. Вплив генотипових і фенотипових чинників на молочну продуктивність корів. Наукові доповіді НУБіП України. 2022. 4(98). DOI: http://dx.doi.org/10.31548/dopovidi2022.04.008
- Димчук А. В., Понько Л. П. Вплив живої маси, віку першого осіменіння та отелення на молочну продуктивність корів. Наукові доповіді НУБіП України. 2022. 4(98). DOI: http://dx.doi.org/10.31548/dopovidi2022.04.009
Методична робота:
- Методичні рекомендації до виконання лабораторних і практичних занять з дисципліни «Технологія виробництва продукції вівчарства і козівництва» для здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня за спеціальністю 204 – технологія виробництва і переробки продукції тваринництва / Людмила ПОНЬКО. – Кам'янець-Подільський, 2021. 72 с.
- Методичні рекомендації для самостійної роботи з дисципліни «Технологія виробництва продукції вівчарства і козівництва» для здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня за спеціальністю 204 – технологія виробництва і переробки продукції тваринництва / Людмила ПОНЬКО. – Кам’янець-Подільський: ЗВО «ПДУ», 2022. 76 с.
- Тестові завдання для проведення підсумкового контролю знань з дисципліни «Технологія виробництва продукції вівчарства і козівництва» для здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня за спеціальністю 204 – технологія виробництва і переробки продукції тваринництва / Людмила ПОНЬКО. – Кам’янець-Подільський: ЗВО «ПДУ», 2022. 40 с.