1177

Горюк Юлія Вікторівна

Науковий ступінь: кандидат ветеринарних наук (16.00.09 – ветеринарно-санітарна експертиза)
Вчене звання:

: (03849) 2-22-76
: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
ORCID: 0000-0002-7162-8992
Scholar
Publons
Scopus
ResearchGate

Місце і дата народження:
14 серпня 1991 року в с. Почапинці Чемеровецького району Хмельницької області.


Освіта:
Вища. У 2014 році закінчила Подільський державий аграрно-технічний університет та отримала кваліфікацію магістр ветеринарної медицини.

Кандидатська дисертація на тему: «Ветеринарно-санітарний контроль за мікробіологічними критеріями молока і кисломолочних продуктів на агропродовольчих ринках»

Напрям наукового дослідження:
ветеринарно-санітарна експертиза продуктів тваринного походження


Викладає навчальні дисципліни:
«Ветеринарно-санітарна експертиза», Якість і безпека продукції АПК».


Діяльність:

  • З 2014 по 2017 роки аспірант Інститутту ветеринарної медицини НААН
  • З 2017 року по теперішній час асистент кафедри інфекційних та інвазійних хвороб
  • З 2021 року асистент кафедри ветеринарного акушерства, внутрішньої патології та хірургії
  • З 24 листопада 2021р. Подільський державний аграрно-технічний університет перейменовано в Заклад вищої освіти «Подільський державний університет»

Основні наукові праці:

  1. Horiuk, Y., Kukhtyn, M., Kernychnyi, S., Laiter-Moskaliuk, S., Prosyanyi, S., & Boltyk, N. (2021). Sensitivity of Staphylococcus aureus cultures of different biological origin to commercial bacteriophages and phages of Staphylococcus aureus var. bovis, Veterinary World, 14 (6): 1588-1593.
  2. Kukhtyn, M., Salata, V., Horiuk, Y., Kovalenko, V., Ulko, L., Prosyanуi, S., & Kornienko, L. (2021). The influence of the denitrifying strain of Staphylococcus carnosus No. 5304 on the content of nitrates in the technology of yogurt production. Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences, 15, 66-73.
  3. Kukhtyn, M., Kozhyn, V., Horiuk, V., Malimon, Z., Horiuk, Y., Yashchuk, T., & Kernychnyi, S. (2021). Activity of Disinfecting Biocides and Enzymes of Proteases and Amylases on Bacteria in Biofilms. Kafkas Universitesi Veteriner Fakultesi Dergisi, 27(4), 495-502.
  4. Horiuk, Y., Kukhtyn, M., Horiuk, V., Kernychnyi, S., & Tarasenko, L. (2020). Characteristics of bacteriophages of the Staphylococcus aureus variant bovis. Veterinární medicína, 65(10), 421-426.
  5. Kukhtyn, M., Salata, V., Pelenyo, R., Selskyi, V., Horiuk, Y., Boltyk, N., & Dobrovolsky, V. (2020). Investigation of zeranol in beef of Ukrainian production and its reduction with various technological processing. Slovak Journal of Food Sciences, 14, 95-100.
  6. Horiuk, Y., Horiuk, V., Kukhtyn, M., Tsvihun, A., & Kernychnyi, S. (2020). Characterization of lytic activity of Phage SAvB14 on Staphylococcus aureus variant bovis. Journal of Advanced Veterinary and Animal Research, 7(3), 509-513.
  7. Horiuk, Y. V., Kukhtyn, M. D., Salata, V. Z., & Horiuk, V. V. (2020). Species composition and methicillin resistance of staphylococci taken on dairy farms. Scientific Messenger of LNU of Veterinary Medicine and Biotechnologies. Series: Veterinary Sciences, 22(97), 13-19.
  8. Kukhtyn, M., Kravcheniuk, K., Beyko, L., Horiuk, Yu., Skliar, O., Kernychnyi, S. (2019). Modeling the process of microbial biofilm formation on stainless steel with a different surface roughness. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. Vol 2, No 11 (98). P. 14-21.
  9. Horiuk, Yu., Kukhtyn, M., Kovalenko, V., Kornienko, L., Horiuk, V., Liniichuk, N. (2019). Biofilm formation in bovine mastitis pathogens and the effect on them of antimicrobial drugs. Independent Journal of Management & Production, Vol. 10(5), P. 897-910.
  10. Horiuk, Y. V., Kukhtyn, M. D., Stravskyy, Y. S., Klymnyuk, S. I., Vergeles, K. M., & Horiuk, V. V. (2019). Influence of staphylococcal Phage SAvB14 on biofilms, formed by Staphylococcus aureus variant bovis. Regulatory Mechanisms in Biosystems, 10(3), P. 314–318. https://doi.org/10.15421/021948
  11. Horiuk, Y. (2019). Lytic Activity of Staphylococcal Bacteriophage on Different Biotypes of Staphylococcus aureus. Scientific Messenger of LNU of Veterinary Medicine and Biotechnologies. Series: Veterinary Sciences, 21(94), P. 115-120. Horiuk, Yu. V. (2019). Isolation of bacteriophages specific for Staphylococcus aureus var. bovis. Theoretical and Applied Veterinary Medicine, 7(3), P. 143‒146. https://doi.org/10.32819/2019.71025
  12. Horiuk, Y. V.,Kukhtyn, M. D.,Horiuk, V. V., & Mizyk,V. P. (2019). Effect of Temperature on the lytic activity of  Bacteriophage PHAGE SAVB14, specific for Staphylococcus aureus var. bovis. Veterinary Science, Technologies of Animal Husbandry and Nature Management, 4, P. 37-40. Horiuk, Yu.V., Kukhtyn, M.D., Vergeles, K.M., Kovalenko, V.L., Verkholiuk, M.M., Peleno, R.A., Horiuk, V.V. (2018). Characteristics of Enterococci Isolated from Raw Milk and Hand-Made Cottage Cheese in Ukraine. Research Journal of Pharmaceutical, Biological and Chemical Sciences, 9(2), P. 1128-1133.
  13. Horiuk Y.V., Kukhtyn M.D., Stravskyy Y.S., Havrylianchyk R.Y. , Horiuk V.V., Fotina H.A. (2018). Comparison of the Minimum Bactericidal Concentration of Antibiotics on Planktonic and Biofilm Forms of Staphylococcus aureus – Mastitis Causative Agents. Research Journal of Pharmaceutical, Biological and Chemical Sciences, 9(6), P. 616-622.
  14. Kukhtyn, M., Horiuk, Y., Yaroshenko, T., Laiter – Moskaliuk, S .,  Levytska, V., Reshetnyk, A. (2018). Effect of lactic acid microorganisms on the content of nitrates in tomato in the process of pickling. Eastern-European journal of Enterprise Technologies, 1/11(91), P. 69−75.   Kozlovska, I., Kornaga, S., Kykhtyn, M., Horiuk, Y., Karatieieva, S. (2018). Formation of biofilms by bacteria excreted from chronic anal fissure and the influence of the direct current electric field on them. Georgian medical news, 279,  P. 12-18.

Патенти:

  1. Штам Staphylococcus aureus variant bovis 1491f для ветеринарної мікробіології: пат. 137461 Україна : МПК: С12N 1/100. № u2019 03065; заявл. 28.03.2019; опубл. 25.10.2019. Бюл. №20.
  2. Спосіб оцінки якості та безпеки якості сиру кисломолочного «домашнього» виробництва, що реалізується на агропродовольчих ринках, за кількісним умістом ентерококів: пат. 107420 Україна : МПК: G01N A23C 19/00. № u2015 10444; заявл. 26.10.2015; опубл. 10.06.2016. Бюл. №11.
  3. Спосіб оцінки безпечності сметани «домашнього» виробництва, яка реалізується на агропродовольчих ринках, за кількісним умістом коагулазопозитивних стафілококів: пат. 108801 Україна : МПК: G01N 33/04. № u2016 02265; заявл. 09.03.2016; опубл. 25.07.2016. Бюл. №14.
  4. Спосіб лабораторного визначення ефективної дії кислотних мийних засобів для санітарної обробки технологічного устаткування у молочній промисловості: пат. 102836 Україна : МПК: А23С 7/02. № u201504028; заявл. 27.04.2015; опубл. 25.11.2015. Бюл. № 22.

Основні методичні розробки:

  1. Горюк В. В., Горюк Ю. В. Методи клінічного дослідження та лікування хвороб серце-судинної системи: навчальний посібник для здобувачів вищої освіти факультету ветеринарної медицини і технологій у тваринництві за спеціальністю 211 – «Ветеринарна медицина»: навчальний посібник. Кам'янець-Подільський: ПДАТУ, 2021. – 104 с.
  2. Ветеринарно-санітарна оцінка сиру кисломолочного та сметании, які надходять у вільний продаж на ринки за мікробіологічними критеріями. Методичні рекомендації / Кухтин М. Д., Перкій Ю. Б., Горюк Ю. В.. – Тернопіль: ТДС ІВМ НААН, 2016. − 16 с.
  3. Ветеринарно-санітарні вимоги до технології доїння, первинної обробки, зберігання і транспортування молока коров'ячого сирого в молочних кооперативах: Методичні рекомендації / М. Д. Кухтин, Ю. Б. Перкій, Я. Й. Крижанівський, Ю. В. Горюк, О. М. Бергілевич., С. В. Лайтер- Москалюк. – Тернопіль: ТДС ІВМ НААН, 2015. – 19 с.

 Технічні умови

  1. Засіб кислотний мийно-дезінфікуючий «ТДС» ТУ У 20.2−39139367− 006:2015 / Ю. Б. Перкій, М. Д. Кухтин, С. В. Лайтер-Москалюк, Ю. В. Горюк, О. Л. Тішин, Ж. М. Періг, Р. В. Хомяк, Л. І. Фляк. – Львів, 2015. – 25 с.