Завдяки високій якості продукції птахівництва та швидкій окупності витрат, ця галузь в усіх країнах посідає пріоритетне місце серед галузей тваринництва. Зважаючи на швидкий розвиток птахівництва у мінливому ринковому середовищі та з метою пошуку шляхів покращення її ефективності, необхідно продовжувати наукові дослідження. Аспірант кафедри харчових технологій виробництва й стандартизації харчової продукції Тарас ГАНЗЮК (керівник дисертаційної роботи д.с.-г. н, професор Тетяна ПРИЛІПКО) відповідно до плану виконання дисертаційної роботи завершив проведення серії науково-господарських дослідів з розробки енергозберігаючих технологій виробництва продукції птахівництва на ТОВ «Волочиська Птахофабрика», Хмельницька область. Отримані результати опубліковані у фахових виданнях України категорії «Б», в.т. ч. у науковому журналі «Подільський вісник» та закордонних виданнях. За схемою експериментальної частини роботи подальшим етапом було передбачено контрольний забій піддослідної птиці для лабораторних досліджень з метою вивчення біохімічних, гістологічних та мікробіологічних показників, якості мяса. Наукові дослідження аспіранта є науково обґрунтованими і можуть бути рекомендовані до впровадження у виробництво.
Завідувач кафедри харчових технологій
виробництва й стандартизації харчової продукції
д. с.-г. н, професор Тетяна ПРИЛІПКО