Кафедра технології виробництва, переробки і стандартизації продукції тваринництва

Викладацький склад

 

Перелік дисциплін, викладання яких забезпечує кафедра

  1. Апробація і впровадження інновацій у тваринництві
  2. Професійна адаптація
  3. Професійна адаптація та апробація і впровадження іновацій у тваринництві
  4. Системи нормування годівлі тварин
  5. Методика наукових досліджень
  6. Системи годівлі жуйних тварин
  7. Живлення тварин
  8. Методика дослідження та організація підготовки дисертаційної роботи
  9. Методика наукових досліджень
  10. Системи нормування годівлі тварин
  11. Біологія продуктивності сільськогосподарських тварин
  12. Основи генетики і розведення тварин
  13. Генетика та основи розведення тварин
  14. Вступ до фаху
  15. Розведення тварин
  16. Генетика та розведення тварин
  17. Генетика популяцій
  18. Годівля тварин
  19. Біотехнологія
  20. Біотехнологічні процеси виробництва і використання кормів
  21. Системи годівлі моногастричних тварин
  22. Годівля несільськогосподарських тварин
  23. Годівля тварин і технологія кормів
  24. Система технологій в галузі тваринництва
  25. Генетика з біометрією
  26. Селекція сільськогосподарських тварин
  27. Система технологій в галузі тваринництва
  28. Генетика та основи розведення тварин
  29. Технологія виробництва продукції аквакультур
  30. Технологія виробництва продукції кролівництва, звірівництва і аквакультури
  31. Годівля тварин і технологія кормів
  32. Виробництво та оцінка якості кормів
  33. Годівля тварин, технологія виробництва і оцінка якості кормів
  34. Наукові основи формування поживності кормів
  35. Технологія виробництва продукції свинарства та бджільництва
  36. Технологія виробництва продукції вівчарства і козівництва і конярство
  37. Конярство і кінозаводство
  38. Товарознавство, стандартизація
  39. Технологія виробництва харчових продуктів
  40. Технологія первинної переробки молока
  41. Технологія переробки туш тварин
  42. Стандартизація продукції тваринництва
  43. Технологія виробництва харчових продуктів, первинної переробки молока та переробки туш тварин
  44. Моделювання технологічних процесів тваринництва

Список монографій, навчальних посібників і підручників кафедри

1999 рік

  1. Розведення сільськогосподарських тварин з основами спеціальної зоотехнії / [ Т.В. Засуха, М.В. Зубець, Й. З. Сірацький, та ін.] – К.: Аграрна наука, 1999. – 512 с. (у співавторах А.А. Пахолок)
  2. Практикум з годівлі сільськогосподарських тварин / [Кононенко В.К., Ібатулін І.І., Цвігун А.Т., Токаренко М.Д.]. – К.: Вища школа, 1999. – 144 с.

2000 рік

  1. Інтер'єр сільськогосподарських тварин / [Й.З. Сірацький, Б.М. Гопка, Є.І. Федорович та ін.]; за ред. Й.З. Сірацького. – К.: Науковий світ, 2000. – 75 с. (в співавторах В.О. Кадиш, О.І. Любинський)
  2. Формування відтворювальної здатності у м'ясної худоби / [Т.В. Засуха, М.В. Зубець, Й.З. Сірацький та ін.] – К.: Аграрна наука, 2000 – 248 с. (в співавторах В.О. Кадиш, О.І. Любинський)

2001 рік

  1. Екстер'єр молочних корів: перспективи оцінки і селекції / [Й.З. Сірацький, Я.Н. Данилків, О.М. Данилків та ін.]; за ред. Й.З. Сірацького і Є.І. Федорович – К.: Науковий світ, 2001. – 146 с. (в співавторах В.О. Кадиш, О.І. Любинський)
  2. Мінеральне живлення тварин / [Г.Т. Кліценко, М.Ф. Кулик, М.В. Власенко та ін.] – К.: Світ, 2001. – 576 с. (у співавторах М.Н. Бахмат, М.Г. Повозніков)

2002 рік

  1. М'ясна продуктивність великої рогатої худоби різних генотипів / [М.Г. Повозніков, М.О. Мазуренко, О.І. Любинський, С.М. Блюсюк та ін.] – Кам'янець-Подільський: Абетка, 2002. – 44 с.
  2. Селекційно-генетичні та біологічні особливості абердин-ангуської породи в Україні: Монографія / [Й.З. Сірацький, Є.І. Федорович, О.І. Любинський та ін.] – К.: Науковий світ, 2002. – 204 с.

2003 рік

  1. Годівля сільськогосподарських тварин. Довідник зооветспеціаліста / [А.Т. Цвігун, М.Г. Повозніков, М.Н. Бахмат та ін.] – Кам'янець–Подільський: Абетка, 2003. – 95 с. (у співавторах В.П. Саєнко, С.М. Блюсюк, Н.В. Кравець, О.А. Сердюк, О.В. Савчук, О.Д. Масловська, В.І. Бучковська, В.Г. Кураш)
  2. Корми: оцінка, використання, продукція тваринництва, екологія: Посібн. / [М.Ф. Кулик, Р.Й. Кравців, Ю.В. Обертюх та ін.]. – Вінниця: Тезис, 2003. – 334 с. (у співавторах М.Н. Бахмат, М.Г. Повозніков)

2005 рік

  1. Біотехнологічний факультет: історія і сьогодення / [М.Г. Повозніков, С.М. Блюсюк, Н.В. Кравець та ін.] – Кам'янець–Подільський: Аксіома, 2005. – 260 с. (у співавторах В.І. Бучковська, В.П. Саєнко)

2006 рік

  1. Нетрадиційна оцінка кормів і складання раціонів за продукцією молока / [М.Ф. Кулик, В.Ф. Петриченко, О.І. Скоромна та ін.] – Вінниця: Воєвода Тетяна Петрівна, 2006. – 543 с. (у співавторах М.Н. Бахмат)

2007 рік

  1. Годівля сільськогосподарських тварин. Довідник у таблицях / [А.Т. Цвігун, М.Г. Повозніков, С.М. Блюсюк та ін]; за ред. М.Г. Повознікова – Видання 2–е, доповнене і перероблене. – Кам'янець–Подільський: Аксіома, 2007. – 100 с. (у співавторах М.Н. Бахмат, В.П. Саєнко, Н.В. Кравець, В.І. Бучковська, С.В. Тимчак, І.М. Бідяк, В.Є Харкавлюк, Ю.М. Євстафієва)
  2. Закон України «Про сільськогосподарську дорадчу діяльність»: Науково-практичний коментар. / За редакцією Р.Я. Корінця. – Львів: НВФ «Українські технології», 2007. – 248 с. (в співавторах А.Т. Цвігун)
  3. Основи перспективних технологій виробництва продукції тваринництва / [Г.М. Калетнік, М.Ф. Кулик, В.Ф. Петриченко та ін.]; за ред. Г.М. Калетніка, М.Ф. Кулика, В.Ф. Петриченка, В.Д. Хорішка. – Вінниця: Енозіс, 2007. – 584 с. (у співавторах М.Н. Бахмат, С.М. Блюсюк)
  4. Повозніков М.Г. Системи нормованої годівлі молодняку великої рогатої худоби м'ясних порід / М.Г. Повозніков. – Кам'янець–Подільський: Аксіома, 2007. – 72 с.

2008 рік

  1. Цвігун А.Т. Виготовлення національних м'ясних продуктів у домашніх умовах: посібник / А.Т. Цвігун, Т.М. Приліпко, М.Г. Повозніков. – Кам'янець–Подільський: ПП «Медобори 2006», 2008. – 80 с.
  2. Свеженцов А.И. Комбикорма, премиксы, БМВД для животных и птицы / [А.И. Свеженцов, С.А. Горлач, С.В. Мартыняк и др.]. – Днепропетровск: АРТ–ПРЕСС, 2008. – 412 с. (в соавторстве А.Т. Цвигун)
  3. Виробництво молока на малій фермі: Практичн. посібник / [А.Т. Цвігун, М.Г. Повозніков, С.М. Блюсюк та ін.]; за ред. А.Т. Цвігуна, В.Б. Кирилюка. – Кам'янець–Подільський, 2008. – 216 с. (у співавторах В.С. Кушнір, Н.В. Кравець, В.І. Бучковська, Ю.М. Євстафієва, В.Є Харкавлюк, О. І. Любинський)
  4. Виробництво молока на малій фермі: Практичн. посібник / [А.Т. Цвігун, М.Г. Повозніков, С.М. Блюсюк та ін.]; за ред. А.Т. Цвігуна, В.Б. Кирилюка. – 2–ге вид., виправлене і доповнене. – Кам'янець–Подільський: ПП «Медобори – 2006», 2008. – 256 с. (у співавторах В.С. Кушнір, Н.В. Кравець, В.І. Бучковська, Ю.М. Євстафієва, В.Є. Харкавлюк, П.М. Васильчук, В.П. Саєнко, С.В. Єрмаков)

2009 рік

  1. Інтер'єр сільськогосподарських тварин: Навчальний посібник / [Й.З. Сірацький, Є.І. Федорович, Б.М. Гопка та ін.].– К.: Вища освіта, 2009. – 280 с. (у співавторах О.І. Любинський, В.О. Кадиш)
  2. Новітні норми, раціони і технології повноцінної годівлі високопродуктивної великої рогатої худоби: керівництво-посібник / за ред В. М. Кандиби. – Х., 2009. – 1067 с. (у співавторах А.Т. Цвігун)
  3. Організація нормованої годівлі худоби у м'ясному скотарстві: практичн. посібник / [Цвігун А.Т., Повозніков М.Г., Блюсюк С.М., Білозерський О.Л.]. – Кам'янець–Подільський: видавець ПП Зволейко Д.Г., 2009. – 200 с.

2010 рік

  1. Рецепти та технологія приготування шашликів із різних видів м'яса: Практичний посібник. / [Т.М. Приліпко, О.М. Булатович, А.Т. Цвігун]. – Кам'янець-Подільський: ПП «Медобори 2006», 2010. – 63 с.

2011 рік

  1. Історія, селекція та біологічні особливості абердин-ангусів України: Монографія / [Й.З. Сірацький, Є.І. Федорович, Р.В. Каспров та ін.] – Корсунь-Шевченківський: ФОП Гавришенко В.М., 2011. – 432 с. (у співавторах О.І. Любинський)
  2. Теорія і практика оцінки кормів і раціонів у молочних одиницях для корів різного рівня продуктивності / [Кулик М.Ф., Петриченко В.Ф., Скоромна О.І. та ін.]. – Вінниця: ФОП Рогальська І.О., 2011. – 276 с. (у співавторах С.М. Блюсюк)

2012 рік

  1. Теорія і практика нормованої годівлі великої рогатої худоби: [Монографія] / [Г.О. Богданов, В.М. Кандиба, І.І. Ібатуллін та ін.]; за ред. В.М. Кандиби, І.І. Ібатулліна, В.І. Костенка. – Ж., 2012. – 860 с. (у співавторах А.Т. Цвігун)
  2. Норми і раціони повноцінної годівлі високопродуктивної великої рогатої худоби: довідник-посібник / за наук. Ред.. Г.О. Богданова, В.М. Кандиби. – К.: Аграрна наука, 2012. – 296 с. (у співавторах М.Г. Повозников, А.Т. Цвігун)
  3. Виробництво молока на Хмельниччині: науково-практичне керівництво [посібник] / [М.Г. Повозніков, А.Т. Цвігун, С.М. Блюсюк, В.В. Шуплик та ін.]; за ред. М.Г. Повознікова. – Кам'янець-Подільський: видавець ПП Зволейко Д.Г., 2012. – 124 с. (у співавторах В.Є. Харкавлюк, В.І. Бучковська, Ю.М. Євстафієва, І.М. Бідяк)
  4. Селекционно-генетическая и эколого-технологическая валентность молочных коров к длительному продуктивному использованию / [Е.А. Лебедько, Л.Н. Никифорова, С.А. Козлов и др.]; Под общей ред. Е.Я. Лебедько. – Брянск: БГСХА, 2012. – 276 с. (в соавторстве С.Н. Блюсюк)

2013 рік

  1. Генофонд порід сільськогосподарських тварин України: навчальний посібник / [В.В, Шуплик, О.В. Савчук, І.В. Гудзєв та ін.]. – Кам'янець-Подільський: Видавець ПП Зволейко Д.Г., 2013. – 352 с.
  2. Норми, орієнтовні раціони та практичні поради з годівлі великої рогатої худоби [посібник]; за ред.. І.І. Ібатулліна, В.І. Костенка / [Г.О. Богданов, І.І. Ібатуллін, В.І. Костенко та ін.]. – Житомир: ПП «Рута», 2013. – 516 с. (у співавторах А.Т. Цвігун)

2014 рік

  1. Производство и переработка свинины в фермерских хозяйствах / [В.С. Линник, Г.Н. Кузнецов, В.Г. Прудников и др.]. – Луганский национальный аграрный университет, 2014. – 260 с. (в соавторстве А.Т. Цвигун)

2016 рік

  1. Довідник з повноцінної годівлі сільськогосподарських тварин; За науковою ред. І.І. Ібатулліна, О.М. Жукорського. – Київ: Аграрна наука. – 2016 – 336 с. (у співавторах А.Т. Цвігун)