331

Тимофійшин Іван Іванович

Науковий ступінь: кандидат сільськогосподарських наук
Вчене звання: доцент, професор ПДАТУ

: (096) 210 21 91
: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
ORCID:
Scholar

Місце і дата народження:
8 листопада 1953 року в с. Джурин Шаргородського району Вінницької області.


Освіта:
Вища. У 1979 році закінчив Кам'янець-Подільський сільськогосподарський інститут (тепер Подільський державний аграрно-технічний університет), зооінженерний факультет за спеціальністю зоотехнія.

Кандидатську дисертацію на тему: «Продуктивні якості помісного молодняку м'ясо-вовнових овець в умовах Поділля Української РСР» захистив у 1985 році у Всесоюзному науково-дослідному інституті тваринництва (Дубровиці, Подільського району Московської області).

У 1993 році присвоєно вчення звання доцента.

Напрям наукового дослідження:
«Поліпшення продуктивних якостей овець різних генотипів»; «Створення кросбредного вівчарства на Поділлі».


Викладає навчальні дисципліни:
«Технологія виробництва продукції вівчарства і козівництва»; «Технологія виробництва продукції вівчарства, козівництво та конярство».


Діяльність:

  • З 1981 по 1983 рік – навчання в аспірантурі денної форми навчання Кам'янець-Подільського сільськогосподарського інституту та Всесоюзного науково-дослідного інституту тваринництва (Дубровиці, Подільського району Московської області);
  • З 1984 по 1990 рік – асистент кафедри свинарства і загального тваринництва КПСГІ, заступник декана зооінженерного факультету, зоотехнік-селекціонер колгоспу ім. Котовського с. Ставчани Хотинського району Чернівецької області;
  • У липні 1990 року обраний за конкурсом на посаду доцента кафедри загального тваринництва зооінженерного факультету;
  • З червня 1996 по 2017 рік – завідувач кафедри технології виробництва продукції тваринництва;
  • З вересня 2017 по червень 2019 року – доцент кафедри технології виробництва і переробки продукції тваринництва;
  • З вересня 2019 р. - асистент кафедри технології виробництва, переробки і стандартизації продукції тваринництва.

Наукові статті:

  1. Тимофійшин І. І. Шляхи підвищення конкурентноспроможності галузі вівчарства / І. І. Тимофійшин, О. М. Дереш // Зб. наукових праць ПДАТУ. – Кам'янець-Подільський, 2007. – Вип. 15 – С. 129-132.
  2. Тимофійшин І.І.  Особливості вівчарства Хмельниччини / І.І.  Тимофійшин,  О.М. Дереш, В.І. Гончар // Всеукраїнський діловий журнал «Аграрний тиждень»,  № 5-6 (260) від 11.02.-24.02. 2013р.
  3. Тимофійшин І.І. Показники продуктивності овець м'ясо-вовнової породи мериноландшаф німецької селекції в умовах західного регіону /  І.І. Тимофійшин,  Т.О. Чорномиз,  О.Б. Лесик та ін. // Збірник наукових праць: випуск 22 ПДАТУ за редакцією доктора економічних наук, професора, Заслуженого працівника сільського господарства України, ректора університету  В.В. Іванишина – Кам'янець-Подільський: ПДАТУ , 2014. – с. 108-113.
  4. Тимофійшин І.І. Настриги та фізико-механічні властивості вовни помісних ярок північнокавказької м'ясо-вовнової породи овець /  І.І. Тимофійшин, А.В. Димчук // Науковий вісник Національного університету біоресурсів і природокористування України. Серія «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» / Редкол.: С.М. Ніколаєнко (відпов. редак.) та ін. – К.: 2016. – Вип. 236. – 286-294.
  5. Тимофійшин І.І. Вплив кольору жиропоту на вовнову продуктивність помісних ярок північнокавказької м'ясо-вовнової породи овець / І.І.  Тимофійшин // Матеріали ІІІ Міжнародної науково-практичної конференції: «Теорія і практика розвитку вівчарства та козівництва України в умовах євроінтеграції» (18-19 травня 2017 р.). – Дніпро , 2017. – с. 54-55.
  6. Тимофійшин Іван. Порівняльна оцінка вовнової продуктивності ярок північнокавказької та асканійської м'ясо-вовнових порід овець на Поділлі / Іван Тимофійшин // Аграрна наука та освіта в умовах євроінтеграції : збірник наукових праць міжнар. наук.-практ. конф. Ч. 1. (20-22 березня 2018 р., м. Кам'янець-Подільський). – Тернополь : Крок, 2018. – с. 280-282.
  7. Тимофійшин Іван. Фізико-механічні властивості вовни ярок північнокавказької та асканійської м'ясо-вовнових порід овець. Збірник наукових праць міжнародної науково-практичної конференції. «Аграрна наука та освіта в умовах євроінтеграції» (20-21 березня 2019 р.), м. Кам'янець-Подільський: ПДАТУ, 2019. – с. 263-265.

Методична робота:

  1. Тимофійшин І. І. Методичні рекомендації для самостійної роботи та виконання контрольних завдань з дисципліни «Технологія виробництва продукції вівчарства» (для студентів напряму підготовки 6.090102 – технологія виробництва і переробки продукції тваринництва). – м. Кам'янець-Подільський, 2012. – 65 с.
  2. Тимофійшин І. І., Понько Л. П. Методичні рекомендації до виконання лабораторних і практичних занять з дисципліни «Конярство» для студентів факультету технології виробництва і переробки продукції тваринництва (галузь знань – 20 «Аграрні науки та продовольства», спеціальність 204 – технологія виробництва і переробки продукції тваринництва). – м. Кам'янець-Подільський, 2016. – 33с.
  3. Тимофійшин І. І. Методичні рекомендації для самостійної роботи  та виконання контрольних завдань з дисципліни "Технологія виробництва продукції вівчарства" за спеціальністю "Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва" (для студентів факультету ветеринарної медицини і технологій у тваринництві за спеціальністю 204 – технологія виробництва і переробки продукції тваринництва). – Кам'янець-Подільський, 2017. – 68 с.
  4. Тимофійшин І. І. Методичні рекомендації для самостійної роботи та виконання контрольних завдань з дисципліни «Конярство» для студентів факультету ветеринарної медицини і  технологій у  тваринництві за спеціальністю 204 – технологія виробництва і переробки продукції тваринництва. – Кам'янець-Подільський, 2018. – 104с.
  5. Тимофійшин І. І. Методичні рекомендації до виконання лабораторних і практичних занять з дисципліни «Технологія виробництва продукції вівчарства і козівництва»  для здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня на базі повної загальної середньої освіти і на основі освітньо-кваліфікаційного рівня  молодший спеціаліст факультету ветеринарної медицини і технологій у тваринництві за спеціальністю 204 – технологія виробництва і переробки продукції тваринництва.  Кам'янець-Подільський, 2019. – 72 с.