Семенов Олександр Михайлович

Науковий ступінь: кандидат технічних наук
Вчене звання: доцент

: 0671400578
: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Місце і дата народження:
21 червня 1978 року, м. Кам’янець - Подільський


Освіта:
У 2005 році закінчив Подільський державний аграрно-технічний університет. Кваліфікація магістр інженер-механік

Кандидатську дисертацію на тему: “Удосконалення процесів пастеризаційної і стерилізаційної обробки харчової продукції і напоїв” захистив у 2011 році за спеціальністю 05.18.12 – процеси та обладнання харчових, мікробіологічних та фармацевтичних виробництв


Напрям наукового дослідження: “Удосконалення процесів стерилізації і пастеризації для обробки харчових продуктів та напоїв”, номер державної реєстрації 0121U113274


Викладає навчальні дисципліни:

“Основи технології виробництва та первинної переробки сільськогосподарської продукції”
 http://pdatu.net.ua/course/view.php?id=2266

“Холодильна технологія харчових продуктів” 
http://pdatu.net.ua/course/view.php?id=2295

“Процеси і апарати харчових виробництв”        
http://pdatu.net.ua/course/view.php?id=2297

“Холодильне устаткування переробних виробництв” 
http://pdatu.net.ua/course/view.php?id=2748

“Проектування переробних і харчових виробництв” 
http://pdatu.net.ua/course/view.php?id=2747


Діяльність:

  • 2001 р. – навчальний майстер кафедри механізація тваринництва;
  • З 2001 р. по 2002 р. – асистент-стажист кафедри механізації тваринництва;
  • З 2002 р по 2011 р. – асистент кафедри механізації переробки та зберігання сільськогосподарської продукції;
  • З 2011 р. по 2013 р. – в.о. доцента кафедри машиновикористання в АПК;
  • З 2013 р. по 2019 р. доцент кафедри машиновикористання в АПК;
  • З 2019 року по вересень 2020 року - доцент кафедри агроінженерії і системотехніки.
  • З вересня 2020 року – доцент кафедри харчових технологій виробництва й стандартизації харчової продукції Подільського державного аграрно-технічного університету.
  • З 24 листопада 2021р. Подільський державний аграрно-технічний університет перейменовано в Заклад вищої освіти «Подільський державний університет»

 Творчий доробок: 

  1. Обґрунтування впливу фізіологічних процесів на якість зберігання зернової маси / В. М. Федорів, В. В. Підлісний, О. М. Семенов // Подільський вісник: сільське господарство, техніка, економіка. Сільськогосподарські науки. – 2020. – №33. – С. 47-53.

DOI: https://doi.org/10.37406/2706-9052-2020-2-6

http://188.190.43.194:7980/jspui/bitstream/123456789/9171/1/%D0%9F%D0%92-33-20-47-53.p

  1. Дослідження фізико-хімічних методів підготовки споживчої тари, матеріалів і продукції до фасування / О. М. Семенов, В. В. Підлісний, В. М. Федорів, М. О. Горбатюк // Наука XXI ст.: виклики та перспективи :монографія / [Іванишин В. В. та ін..] – Тернопіль – 2021. – С. 20–30.

DOI: https://doi.org/10.37406/sXXIcp.2021.v2.21

http://188.190.43.194:7980/jspui/bitstream/123456789/9016/1/21-32.pdf

  1. Обґрунтування впливу інтенсифікації процесу просіювання на адгезійні властивості сипких матеріалів / В.М. Федорів, В.В. Підлісний, О.М. Семенов, О.О. Єрменчук // Вісник Львівського торговельно-економічного університету. Технічні науки. – 2022. – №29. – С. 70–76. ISSN 2522-1221.

DOI: https://doi.org/10.36477/2522-1221-2022-29-10

http://journals-lute.lviv.ua/index.php/visnyk-tech/article/view/1103/1042

  1. Методика реєстрації в інформаційному середовищі Moodle здобувачів освіти професійно-технічних навчальних закладів для теоретичного навчання / Ю. Панцир, А. Єрменчук, О. Семенов // Вісник КрНУ імені Михайла Остроградського. – 2022. – №4. – С. 112-116.

DOI: https://doi.org/10.32782/1995-0519.2022.4.15

http://visnikkrnu.kdu.edu.ua/statti/2022_4_15.pdf

  1. THE GRAIN CLEANING PRODUCTION LINES’ ENERGYSAVING OPERATION MODES OF ELECTROMECHANICAL SYSTEMS / Marina Postnikova, Evgeniy Mikhailov, Serhii Kvitka, Serhii Kurashkin, Oleksandr Kovalov, Viktoriia Opalko, Aleksandr Semenov, Vitaliy Kucher, Zbigniew Kowalczyk // TRYBY ENERGOOSZEDNEGO DZIALANIA SYSTEMOW ELEKTROMECHANICZNYCH W LINIACH PRODUKCYJNYCH CZYSZCZENIA ZIARNA. Agricultural Engineering. - 2022, Vol. 26, No. 1, pp.51-63. ISSN 2083-1587; e-ISSN 2449 -5999.

DOI: https://doi.org/10.2478/agriceng-2022-0005

https://www.scopus.com/authid/detail.uri?authorId=57608398200&origin=recordPage

 

Методична робота:

  1.  Основи технології виробництва та первинної переробки сільськогосподарської продукції : конспект лекцій (для здобувачів освітнього ступеню “бакалавр” спеціальності 181 “Харчові технології”) / О.М. Семенов, В.В. Підлісний. Кам’янець-Подільський : ПДАТУ, 2021. – 84 с.

http://188.190.43.194:7980/jspui/handle/123456789/10499

  1. Холодильна технологія харчових продуктів : конспект лекцій (для здобувачів освітнього ступеню “бакалавр” спеціальності 181 “Харчові технології”) / О.М. Семенов, В.В. Підлісний. Кам’янець-Подільський : ЗВО “ПДУ”, 2022. – 108 с.

http://188.190.43.194:7980/jspui/handle/123456789/10502

  1. Процеси і апарати харчових виробництв : конспект лекцій (для здобувачів освітнього ступеню “бакалавр” спеціальності 181 “Харчові технології”) / О.М. Семенов, В.В. Підлісний. Кам’янець-Подільський : ЗВО “ПДУ”, 2022. – 68 с.

http://188.190.43.194:7980/jspui/handle/123456789/10538

  1. Основи технології виробництва та первинної переробки сільськогосподарської продукції : інструктивно-методичні матеріали для виконання лабораторних занять (для здобувачів освітнього ступеню “бакалавр” спеціальності 181 “Харчові технології”) / О.М. Семенов, В.В. Підлісний. Кам’янець-Подільський : ЗВО “ПДУ”, 2022. – 76 с.

http://188.190.43.194:7980/jspui/handle/123456789/10500

  1. Холодильна технологія харчових продуктів : інструктивно-методичні матеріали для виконання лабораторних занять (для здобувачів освітнього ступеню “бакалавр” спеціальності 181 “Харчові технології”) / О.М. Семенов, В.В. Підлісний. Кам’янець-Подільський : ЗВО “ПДУ”, 2022. – 84 с.

http://188.190.43.194:7980/jspui/handle/123456789/10568

  1. Основи технології виробництва та первинної переробки сільськогосподарської продукції : питання, тести для самоконтролю та контролю засвоєння знань (для здобувачів освітнього ступеню “бакалавр” спеціальності 181 “Харчові технології”) / О.М. Семенов // ЗВО “ПДУ”, 2022. – 36 с.

http://188.190.43.194:7980/jspui/handle/123456789/10501

  1. Холодильна технологія харчових продуктів : питання, тести для самоконтролю та контролю засвоєння знань (для здобувачів освітнього ступеню “бакалавр” спеціальності 181 “Харчові технології”) / О.М. Семенов. Кам’янець-Подільський : ЗВО “ПДУ”, 2022. – 36 с.

http://188.190.43.194:7980/jspui/handle/123456789/10536

  1. Процеси і апарати харчових виробництв : питання, тести для самоконтролю та контролю засвоєння знань (для здобувачів освітнього ступеню “бакалавр” спеціальності 181 “Харчові технології”) / О.М. Семенов. Кам’янець-Подільський : ЗВО “ПДУ”, 2022. – 36 с.

http://188.190.43.194:7980/jspui/handle/123456789/10537