2260

Підлісний Віталій Володимирович

Науковий ступінь: кандидат технічних наук
Вчене звання: доцент

: (03849) 68-3-36
: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
ORCID: 0000-0002-4718-7787
Scholar
Publons
Scopus
ResearchGate

Місце і дата народження:
8 червня 1979 року в с. П'ятничани Чемеровецького району Хмельницької області.


Освіта:
Повна вища. В 2001 році закінчив Подільську державну аграрно-технічну академію (сьогодні Подільський державний аграрно-технічний університет) за спеціальністю «Механізація сільського господарства», ОС спеціаліст.

Кандидатську дисертацію на тему: "Удосконалення процесів та обладнання для виробництва солоду" захистив у 2009 році.

Вчене звання доцента присвоєно у 2013 році.


Напрям наукового дослідження:
«Наукові основи та апаратурне оформлення інтенсифікації перебігу перехідних процесів при виробництві солоду»


Викладає навчальні дисципліни:

«Підйомно-транспортні машини» http://pdatu.net.ua/course/view.php?id=1071«Використання техніки в АПК» http://pdatu.net.ua/course/view.php?id=152«Машини, обладнання та їх використання при переробці сільськогосподарської продукції»


Діяльність:

  • З серпня 2001 року по вересень 2001 року – працював механіком автопарку СТОВ «П'ятничанське».
  • З жовтня 2001 року по жовтень 2003 року – навчальний майстер кафедри механізації тваринництва.
  • З листопада 2003 року по вересень 2006 року – навчання в аспірантурі, Подільського державного аграрно-технічного університету.
  • З вересня 2006 року по серпень 2011 року – асистент кафедри механізації переробки та  зберігання сільськогосподарської продукції Подільського державного аграрно-технічного університету.
  • З вересня 2011 року по вересень 2018 року – доцент кафедри машино використання в АПК Подільського державного аграрно-технічного університету.
  • З жовтня 2018 року по теперішній час  – заступник директора навчально-наукового інституту заочної і дистанційної освіти Подільського державного аграрно-технічного університету.
  • З вересня 2020 року – доцент кафедри харчових технологій виробництва й стандартизації харчової продукції Подільського державного аграрно-технічного університету.
  • З 24 листопада 2021р. Подільський державний аграрно-технічний університет перейменовано в Заклад вищої освіти «Подільський державний університет»

 


Творчий доробок:

  1. Підлісний В.В. Методичні підходи для покращення контролю знань студентів при вивченні спеціальних дисциплін / В.В. Підлісний, О.М. Семенов, В.М. Сірант / Професійно - прикладні дидактики. // Міжнародний науковий журнал. – Кам'янець-Подільський, 2017. - Випуск 4 – С. 120-129. http://188.190.33.56:7980/jspui/handle/123456789/3033.
  2. Підлісний, В. В., Семенов, О. М., Ткач, О. В., Курпаска, С., & Дзієдзіц, Б. (2018). Обгрунтування особливостей поведінки біохімічних процесів у процесі вимочування солоду // Подільський вісник: сільське господарство, техніка, економіка, (28), 175–182. Фахове видання. ISSN 2706-9052. http://pb.pdatu.edu.ua/article/view/151111
  3. Палилюлько М. І. Вплив агротехнічних заходів на розвиток коренеїду цукрових буряків / М. І. Палилюлько, О. М. Семенов, В. В. Підлісний // Подільський вісник: сільське господарство, техніка, економіка. – 2020. – № 32. – С. 59–67. Фахове видання. ISSN 2706-9052.
  4. Підлісний В.В., Дуганець В.І., Сірант В.М. Структурно-функціональна модель формування фахової компетенції майбутніх агроінженерів. SCIENTIFIC ACHIEVEMENTS OF MODERN SOCIETY. The 8 th International scientific and practical conference “Scientific achievements of modern society” (April 1-3, 2020) Cognum Publishing House, Liverpool, United Kingdom. 2020. 912 p.
  5. Підлісний В. В. Обґрунтування впливу фізіологічних процесів на якість зберігання зернової маси / В. В. Підлісний, О. М. Семенов, В. М. Федорів // Подільський вісник: сільське господарство, техніка, економіка. – 2021. – №33. – С. 47 – 53. Фахове видання. ISSN 2410-1125.
  6. Семенов О.М., Підлісний В.В., Федорів В. М., Горбатюк М. Дослідження фізико-хімічних методів підготовки споживчої тари, матеріалів і продукції до фасування // Наука XXI ст.: виклики та перспективи : колективна монографіяв 2 томах / за заг. ред. : В.В. Іванишина. – Тернопіль : Крок, 2021. Т.2. Природничі науки. – с. 20-30.
  7. Підлісний В.В., Суділковський О.В. Розробка і обґрунтування комбінованих режимів сушіння фруктів // Матеріали I міжнародної спеціалізованої наукової конференції: «Виробничий процес та технології, сучасний девелопмент та поліграфія», м. Хмельницький, 5 березня, 2021р. / Міжнародний центр наукових досліджень. — Вінниця: Європейська наукова платформа, 2021. — С. 30-33. DOI: 36074/mcnd-05.03.2021.production.03
  8. В.М. Федорів, В.В. Підлісний, О.М. Семенов, О.О. Єрменчук Обґрунтування впливу інтенсифікації процесу просіювання на адгезійні властивості сипких матеріалів // Вісник Львівського торговельно-економічного університету. Технічні науки. № 29. Львів : 2022. – С.70-76. Фахове видання. DOI: 36477/2522-1221-2022-29.
  9. Малкіна, Віра, Кюрчев, Сергій, Гуцол, Тарас, Верхоланцева, Валентина, Кюрчева, Людмила, Мірошниченко, Микола, Білюк, Микола, Підлісний, Віталій, Гюргюлю, Хатіче та Ковальчик, Збігнєв. "Оптимізація параметрів віброконвеєрної системи для інфрачервоного сушіння сої" Agricultural Engineering, vol.26, no.1, 2022, pp.157-166. https://doi.org/10.2478/agriceng-2022-0013

 Патенти:

  1. Пат. 148467 U Україна, МПК В01D 25/38. Фільтр для очищення дизельного палива / Іванишин В.В., Дуганець В.І., Підлісний В.В., Бончик В.С., Оленюк О.А. (Україна) - № u 2021 01439; Заявлено 22.03.2021;Опубл. 11.08.2021, Бюл. № 32.– 4 с. http://188.190.33.55:7980/jspui/handle/123456789/9865
  2. Пат. 148468 U Україна, МПК В29С 35/00. Переносний вулканізаційний пристрій для ремонту гумових полотен / Іванишин В.В., Панцир Ю.І., Дуганець В.І., Підлісний В.В., Бончик В.С., (Україна) - № u 2021 01450; Заявлено 22.03.2021; Опубл. 11.08.2021, Бюл. № 32.– 4 с. http://188.190.33.55:7980/jspui/handle/123456789/9863
  3. Пат. 148474 U Україна, МПК А01D 25/02. Копач для коренеплодів / Бончик В.С., Дуганець В.І., Девін В.В., Ткачук В.С., Підлісний В.В. (Україна) - № u 2021 01538; Заявлено 24.03.2021; Опубл. 11.08.2021, Бюл. № 32.– 4 с. http://188.190.33.55:7980/jspui/handle/123456789/9864
  4. Пат. 148478 U Україна, МПК А01В 33/10. Ніж ґрунтообробної машини / Бончик В.С., Дуганець В.І., Девін В.В., Підлісний В.В., Федорів В.М. (Україна) -№ u 2021 01542; Заявлено 24.03.2021; Опубл. 11.08.2021, Бюл. № 32.– 4 с. http://188.190.33.55:7980/jspui/handle/123456789/9862
  5. Пат. 151956 U Україна, МПК А01D 45/02 (2006.1). Спосіб переробки кукурудзи / Іванишин В.В., Панцир Ю.І., Дуганець В.І., Підлісний В.В., Бончик В.С., (Україна) № u 2022 01213; Заявлено 14.04.2022; Опубл. 06.10.2022, Бюл. № 40.– 4 с. http://188.190.33.55:7980/jspui/handle/123456789/10569
  6. Пат. 151961 U Україна, МПК В02С 13/28 (2006.1). Молоток дробарки / Бончик В.С., Дуганець В.І., Підлісний В.В., Оленюк О.А., Кузьмінська І.М. (Україна) № u 2022 01469; Заявлено 06.05.2022; Опубл. 05.10.2022, Бюл. № 40.– 4 с. http://188.190.33.55:7980/jspui/handle/123456789/10572
  7. Пат. 151959 U Україна, МПК В02В 1/00. Спосіб переробки зерна гречки в крупу / Бончик В.С., Дуганець В.І., Підлісний В.В., Семенов О.М., Федорів В.М. (Україна) № u 2022 01464; Заявлено 06.05.2022; Опубл. 05.10.2022, Бюл. № 40.– 4 с. http://188.190.33.55:7980/jspui/handle/123456789/10570
  8. Пат. 151960 U Україна, МПК В02С 4/02 (2006.1). Валкова дробарка для зерна / Бончик В.С., Дуганець В.І., Підлісний В.В., Оленюк О.А., Кузьмінська І.М. (Україна) № u 2022 01465; Заявлено 06.05.2022; Опубл. 06.10.2022, Бюл. № 40.– 4 с. http://188.190.33.55:7980/jspui/handle/123456789/10571
  9. Підлісний В.В. Навчально-методичний посібник «Підйомно-транспортні машини» / Свідоцтво про реєстрацію авторського права на твір №51464, від 30.09.2013.

 Навчальні посібники:

  1. Технологічне обладнання переробних та харчових виробництв. Лабораторний практикум для студентів інженерних спеціальностей [Текст] / [І. М. Бендера, О. М. Семенов, О. Я. Стрельчук, В. В. Підлісний]. – Кам'янець – Подільський : Абетка, 2008. – 120 с. - Гриф Мін. аграрної політики України (№ 18-128-13/744 від 08.05.08р.). http://188.190.33.56:7980/jspui/handle/123456789/93
  2. Підйомно-транспортні машини. Навчально-методичний комплекс. Навчально-методичний посібник для підготовки фахівців із напряму 6.100102 «Процеси машини та обладнання агропромислового виробництва» [Текст] / [І. М. Бендера, О. Я. Стрельчук, В. В. Підлісний та ін.]. – Кам'янець – Подільський: Абетка, 2014. – 368 с. Гриф Міністерства освіти і науки України (№ 1/11-1453 від 03.06.11р.).

  Методичні рекомендації:

  1. Конспект лекцій з дисципліни «Технологія виробництва, переробки та зберігання сільськогосподарської продукції» (для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищоїосвіти спеціальності 208 «Агроінженерія») / О. М. Семенов, В. В. Підлісний, В. М. Федорів // ПДАТУ, 2020. – 80 с. (Протокол наук.-метод. ради ПДАТУ № 4 від 25 листопада 2020р.).
  2. Конспект лекцій з дисципліни «Технологія виробництва, переробки та зберігання сільськогосподарської продукції» (для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка») / В. М. Федорів, О. М. Семенов, В. В. Підлісний // ПДАТУ, 2020. – 81 с. (Протокол наук.-метод. ради ПДАТУ № 5 від 23 грудня 2020р.).
  3. Лабораторний практикум з дисципліни «Машини, обладнання та їх використання при переробці сільськогосподарської продукції» (для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 208 «Агроінженерія») / В. М. Федорів, О. М. Семенов, В. В. Підлісний // ПДАТУ, 2021. – 127 с. (Протокол наук.-метод. ради ПДАТУ № 6 від 24 березня 2021р.).
  4. Методичні рекомендації: до проходження виробничої практики в переробних і харчових підприємствах (для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 181 «Харчові технології») / В. В. Підлісний, О. М. Семенов, В. М. Федорів; - Кам’янець-Подільський : ПДАТУ, 2021. – 44 с. (Протокол наук.-метод. ради ПДАТУ № 10 від 26 жовтня  2021 року). http://188.190.33.55:7980/jspui/handle/123456789/10112
  5. Конспект лекцій з дисципліни «Основи технології виробництва та первинної переробки сільськогосподарської продукції» (для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 181 «Харчові технології») / О. М. Семенов, В. В. Підлісний; - Кам’янець-Подільський : ПДАТУ, 2021. – 84 с. (Протокол наук.-метод. ради ПДАТУ № 11 від 23 листопада  2021 року). http://188.190.33.55:7980/jspui/handle/123456789/10499
  6. Основи технології виробництва та первинної переробки сільськогосподарської продукції : інструктивно-методичні матеріали для виконання лабораторних занять (для здобувачів освітнього ступеню “бакалавр” спеціальності 181 “Харчові технології”) / О.М. Семенов, В.В. Підлісний. Кам’янець-Подільський : ЗВО “ПДУ”, 2022. – 76 с. (Протокол наук.-метод. ради ЗВО «ПДУ» № 2 від 22 березня  2022 року). http://188.190.33.55:7980/jspui/handle/123456789/10500
  7. Конспект лекцій з дисципліни «Процеси і апарати харчових виробництв» (для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 181 «Харчові технології») / О. М. Семенов, В. В. Підлісний; - Кам’янець-Подільський : ЗВО «ПДУ», 2022. – 68 с. (Протокол наук.-метод. ради ЗВО «ПДУ» № 2 від 22 березня  2022 року). http://188.190.33.55:7980/jspui/handle/123456789/10538
  8. Конспект лекцій з дисципліни «Холодильна технологія харчових продуктів» (для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 181 «Харчові технології») / О. М. Семенов, В. В. Підлісний; - Кам’янець-Подільський : ЗВО «ПДУ», 2022. – 108 с. (Протокол наук.-метод. ради ЗВО «ПДУ» № 2 від 22 березня 2022 року). http://188.190.33.55:7980/jspui/handle/123456789/10502
  9. Холодильна технологія харчових продуктів : інструктивно-методичні матеріали для виконання лабораторних занять (для здобувачів освітнього ступеню “бакалавр” спеціальності 181 “Харчові технології”) / О.М. Семенов, В.В. Підлісний. Кам’янець-Подільський : ЗВО “ПДУ”, 2022. – 84 с. (Протокол наук.-метод. ради ЗВО «ПДУ» № 2 від 22 березня  2022 року). http://188.190.33.55:7980/jspui/handle/123456789/10568