Подільський державний аграрно-технічний університет

Понеділок, 01 жовтня 2018, 22:21

Міністерством освіти і науки України оголошено Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей у 2018-2019 н. р.

Перший тур – у закладах вищої освіти у жовтні 2018 року-січні 2019 року; другий тур – у базових закладах вищої освіти у лютому-квітні 2019 року.

Детальніша інформація у вкладеному файлі.

Наказ «Про проведення Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей у 2018/2019 навчальному році»
Наказ «Про затвердження Положення про Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей» з додатками
Вимоги до оформлення конкурсних робіт

Результати рецензування наукових робіт-учасників ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Економіка сільського господарства та АПК

21 березня 2019 року відбулося засідання галузевої конкурсної комісії другого туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності "Економіка сільського господарства та АПК".

На розгляд галузевій конкурсній комісії було передано 84 наукових робіт від 88 учасників.

Номінанти на перемогу отримають запрошення для участі у підсумковій науково-практичній конференції, яка відбудеться 11-12 квітня 2019 року у Подільському державному аграрно-технічному університеті, де вони мають презентувати і в процесі дискусії захистити результати наукової роботи.

Оголошення про проведення ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з напряму «Економіка сільського господарства та АПК»
Список студентських наукових робіт, які запрошені для участі у підсумковій науково-практичній конференції 11-12 квітня 2019 року

Рейтинговий список наукових робіт-учасників ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Економіка сільського господарства та АПК»

Реєстраційний номер

Шифр наукової роботи

Тема

Кількість балів за 1 рецензією

Кількість балів за 2 рецензією

Кількість балів за рецензуванням

45.

«Управління сільськогосподарськими відходами»

Підвищення ефективності поводження з відходами аграрних підприємств

98

98

196

65.

«Сімейна ферма»

Перспективи створення сімейної ферми молочно-м'ясного напряму на базі особистого селянського господарства

98

98

196

57.

«ЕСГ – 2019»

Ефективність функціонування сільськогосподарських підприємств на ринку зерна

97

98

195

2.

«Господарі землі»

Фермерські господарства: стан та перспективи розвитку

95

98

193

11.

«Диверсифікація»

Диверсифікація діяльності аграрних підприємств

96

97

193

44.

«Гармонія чисел»

Аналіз витрат на виробництво

95

98

193

61.

«Ефективність агробізнесу»

Ефективність економічної діяльності підприємств сфери агробізнесу

98

95

193

20.

«М'ясний бізнес»

Оптимізація бізнес-процесів на м'ясопереробному підприємстві

96

95

191

49.

«Золоте руно»

Оцінювання впливу агропромислового комплексу України на світову продовольчу безпеку

93

97

190

72.

«Витрати»

Сучасні напрямки вдосконалення системи управління витратами на підприємстві на прикладі ПАТ «Миронівський хлібопродукт»

95

95

190

25.

«Економіка зерновиробництва»

Економіка зерновиробництва: пріоритети та ризики

94

95

189

27.

7 «Переробка м'яса птиці»

Формування конкурентних переваг підприємств з переробки м'яса птиці

94

95

189

34.

«Туннут»

Обгрунтування напрямів диверсифікованих видів діяльності сільськогосподарських підприємств

95

94

189

16.

«Цифрова економіка»

Поточні проблеми та стратегічні  завдання розвитку  цифрової економіки в аграрному бізнесі України

93

95

188

8.

«Диверсифікація»

Техніко-економічне обґрунтування створення цеху з виробництва макаронних виробів у сільськогосподарському підприємстві

95

92

187

24.

«Економічна ефективність»

Економічна ефективність виробництва та реалізації сільськогосподарської продукції: сучасний стан та перспективи розвитку

95

92

187

26.

«Сімейні винарні»

Сімейні винарні як основа європейської інтеграції галузі виноробства України

95

92

187

37.

«080702»

Маркетинговий менеджмент підприємства

95

90

185

51.

«Економіка молочного виробництва»

Конкурентоспроможність підприємства молочної галузі

93

91

184

80.

«Молоко»

Організація переробки та збуту молокопродуктів

90

93

183

5.

«Енергоефективність землекористування»

Енергоефективності використання земель сільськогосподарських підприємств

92

90

182

70.

«Рисівництво»

Напрями підвищення економічної ефективності виробництва та збуту рису

87

90

177

36.

«Кооператив»

Кооперація як інструмент розвитку соціальної інфраструктури об'єднаних територіальних громад

82

92

174

42.

Ефективне виробництво

Підвищення економічної ефективності виробництва зерна в аграрних підприємствах Миколаївської області

86

88

174

29.

«Основні засоби»

Фінансове забезпечення відтворення основних засобів сільськогосподарських підприємств

83

90

173

78.

«Рентабельність виробництва»

Оцінка рівня рентабельності сільськогосподарської продукції та шляхи її підвищення на підприємстві»

86

87

173

73.

«Украгроком-кар'єра»

Шляхи вдосконалення кар'єрного розвитку агропромислової компанії ТОВ «Украгроком»

87

85

172

55.

«Сільськогосподарські витрати»

Формування витрат на сільськогосподарських підприємствах та пошук шляхів їх зниження

86

84

170

58.

«Фабула науки»

Управління інвестиційною привабливістю сільського господарства в регіонах України

83

87

170

1.

«Економічна рівновага»

Механізми та інструменти забезпечення економічної безпеки сільськогосподарських підприємств

80

89

169

75.

«Територіальна громада»

Об'єднана територіальна громада: стан, проблеми та напрями їх вирішення

90

72

168

38.

«Комплекс»

Інвестиційний проект ефективного розвитку виробництва яловичини

85

80

165

74.

«Конкурентоспроможний регіон»

Стратегічні напрями забезпечення стійких конкурентних переваг аграрного сектору регіону

80

85

165

54.

«Степи Украї63ни»

Зрошувальні системи півдня України: сучасний стен та перспективи використання

89

73

162

4.

Митно-податкове

Митно-податкове регулювання ринку сільськогосподарської продукції

85

75

160

23.

«Кукурудза»

Оптимізація витрат підприємства

75

85

160

35.

«Органічна малина»

Органічне виробництво та перспективи його розвитку в Україні

80

78

158

66.

«Конкуренція Фермера»

Організація виробництва конкурентоспроможної продукції в сільському господарстві

69

89

158

33.

«Innovation»

Інновації в рослинництві: сучасне розуміння, актуальні напрямки

82

75

157

50.

«Прибутковість підприємства»

Підвищення прибутковості аграрних підприємств

84

73

157

13.

«Зелене птахівництво»

Організаційно-економічні передумови розвитку органічного птахівництва на Україні

73

83

156

18.

«Колізей»

Агробізнес України: пріоритети та перспективи розвитку

77

78

155

71.

«Рослинництво-тваринництво»

Науково-методичний підхід до формування та вибору стратегії покращення потенціалу регіонів України у сфері сільського господарства

80

74

154

3.

«Рівень спеціалізації»

Аналіз рівня спеціалізації сільськогосподарських підприємств Львівської області

81

72

153

63.

«Фактори впливу»

Аналіз виробництва продукції рослинництва в аграрних підприємствах півдня Запорізької області

80

69

149

22.

«Перлина»

Шляхи підвищення рівня конкурентоспроможності продукції переробних підприємств

75

71

146

31.

«Мотивація»

Мотивація праці в аграрному підприємстві та шляхи підвищення її ефективності

71

72

143

67.

«Продовольча система»

Управління структурними зрушеннями продовольчої системи регіону

75

66

141

56.

«Світ економіки»

Інноваційні напрями підвищення ефективності виробництва соняшнику

75

63

138

10.

«Комплекс Агро марс»

Аналіз фінансової звітності ТОВ «Комплекс Агро марс»

73

63

136

41.

«VN Ресурс»

Організаційно-економічний механізм забезпечення ефективності використання земельних ресурсів

76

58

134

28.

«Органічна продукція»

Ринок органічної продукції в Україні

60

70

130

53.

«СВК Україна»

Вдосконалення управління виробництва олійних культур в ТОВ «СВК Україна» Добровеличківського району Кіровоградської області

67

62

129

48.

«Інвестиційна привабливість»

Інвестиційна привабливість землекористування в Україні

70

58

128

43.

«Ринок овочівництва»

Стратегічні напрями у формуванні і функціонуванні ринку продукції овочівництва: теоретичні і практичні аспекти

70

57

127

32.

«Конкурентоспроможність - сила»

Конкурентоспроможність виробництва молока в підприємствах Маньківського району Черкаської області

55

70

125

40.

«Мікрозелень»

Оцінка фінансових результатів та обгрунтування резервів максимізації прибутку підприємства

67

52

119

47.

«Підвищення рентабельності»

Підвищення рентабельності підприємства з капітального ремонту автодоріг сільських територій

59

59

118

62.

«Волошка –КВВ»

Напрями підвищення доходів фермерського господарства

58

60

118

30.

«Фарт»

Управління розвитком сільськогосподарського підприємства

42

75

117

17.

«Бакалавр 18»

Інституціоналізація  механізму фінансування  агропромислового комплексу України

45

70

115

68.

«Захист»

Рейдерство в сільському господарстві України

55

60

115

76.

«Структура посівів»

Оптимізація структури посівів підприємств з врахуванням сукупних ризиків

62

53

115

39.

«Управління якістю»

Теоретичні та прикладні аспекти управління якістю сільськогосподарської продукції на підприємствах АПК України

56

56

112

46.

«Цукрові заводи»

Підвищення ефективності діяльності підприємств бурякоцукрового підкомплексу

55

55

110

6.

«Маркетингова стратегія»

Обґрунтування маркетингової стратегії підприємства на ринку продукції птахівництва (на прикладі сільськогосподарського підприємства ТОВ «Старовірівський птахо комплекс»

46

63

109

79.

«Smart»

Розвиток підприємництва в сфері вирощування індички

66

40

106

15.

«Реінжиніринг агро компанії»

Реінженіринг техніко-економічних процесів  сільськогосподарських підприємств

50

55

105

19.

«Фінансова стійкість»

Методи оцінки фінансової стійкості підприємств та напрямки їх удосконалення на прикладі СТОВ «Славутич»

60

44

104

81.

«Рослинництво»

Удосконалення виробничих процесів при вирощуванні кукурудзи на зерно

50

47

97

83.

«Аграрний бізнес»

Стратегічні завдання розвитку аграрного бізнесу України

43

53

96

84.

«Ефективність бізнесу»

Ефективність розвитку сільського господарства України

40

55

95

12.

«Реструктуризація»

Реструктуризація системи управління агропромислових підприємств

48

46

94

77.

«Якість»

Управління якістю продукції на підприємстві

57

37

94

9.

«Сільське господарство»

Облік, аналіз та аудит руху продукції сільськогосподарського виробництва

53

40

93

21.

«Система»

Корупція: витоки та механізм подолання

46

46

92

60.

«Соціальна відповідальність»

Соціальна відповідальність агропромислових підприємств за охорону навколишнього середовища

44

47

91

7.

«Концепція маркетингу»

Використання сучасної концепції та системи маркетингу в діяльності підприємства

58

29

87

59.

«Стратегія АПК»

Економічна політика аграрних підприємств як стратегія їх подальшого розвитку

42

45

87

52.

«Ринок молока»

Управління розвитком регіонального ринку молока

43

40

83

14.

«Молоко»

Формування стратегії сталого економічного розвитку молокопереробного підприємства

38

43

81

69.

«Світанок»

Формування амортизаційної політики сільськогосподарського підприємства

40

40

80

64.

«Торгівля»

Розвиток внутрішньої торгівлі в Херсонській області

28

47

75

82

«Монтаж»

Організація підприємства з надання послуг з ремонту шин та шиномонтажу

36

21

57