Я – ГРОМАДЯНИН УКРАЇНИ!!!

Умови воєнного стану вимагають інших підходів до організації виховної роботи у закладі освіти. Україна постала перед серйозними загрозами збереження державного суверенітету, утримання територіальної цінності, виживання українства, як нації.

Громадянство – це стійкий правовий зв’язок особи з конкретною державою. Держава визнає і гарантує права та свободи людини, захищає її за межами держави. В свою чергу, громадянин має дотримуватися законів і приписів держави, виконувати встановлені обов’язки. Юридично закріплена система цих прав, обов’язків і законних інтересів, реалізацію і захист, яких бере на себе держава, становить правовий статус громадянина, що відрізняє його від іноземців та осіб без громадянства.

6 грудня в рамках плану виховної роботи навчально-наукового інституту харчових технологій викладачами кафедри технології виробництва і переробки продукції ЄВСТАФІЄВОЮ Юлією Миколаївною та БУЧКОВСЬКОЮ Вітою Іванівною було проведено тематичну виховну годину «Я – громадянин України» із здобувачами вищої освіти ЗВО «ПДУ», що мешкають у гуртожитку №3.

Розпочалась виховна година із вшанування світлої пам’яті, громадянської відваги, самовідданості, силу духу, стійкості, героїчного подвигу воїнів, полеглих під час виконання бойових завдань із захисту державного суверенітету та територіальної цілісності  України, жертв військових злочинів та геноциду, мирних жителів сіл, маленьких та великих міст, наших співвітчизників, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти  України.

Активну участь в організації та проведенні виховної години взяли здобувачі вищої освіти спеціальності 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва». Особливо хочеться відмітити здобувачів третього курсу БОДНАРА Віталія та БОГОМОЛ Марину.

В ході проведення виховної години особливу увагу було приділено питанням значення громадянства для кожного з нас у ці важкі для нашої країни часи.

Доценти кафедри технології виробництва і переробки продукції тваринництва
навчально-наукового інституту харчових технологій Юлія ЄВСТАФІЄВА та Віта БУЧКОВСЬКА