Подільський державний аграрно-технічний університет

Допомога агровиробництву
Факультет ВМТТ
Вівторок, 08 жовтня 2019, 23:38

За ініціативою дирекції, з метою надання консультативної та практичної допомоги з питань технології виробництва продукції вівчарства, 3 жовтня 2019 р. Тимофійшин І.І. відвідав приватне підприємство «Науково-виробниче агропромислове підприємство «Ель Гаучо» в смт. Товсте Заліщицького району Тернопільської області. Директор агроформування – Нашкольний Сергій Валерійович, випускник зооінженерного факультету Подільський державний аграрно-технічний університет 1996 р., а його заступник – Низовець Віктор Іванович – випускник агрономічного факультету ПДАТУ 2007 р. У приватному підприємстві побудували сучасне приміщення для утримання тварин (вівчарник). Овець м'ясо-вовнової породи німецький меріноланд завезли у господарство з Німеччини та Австрії. Ця порода є унікальною для вітчизняного тваринництва і єдина в Україні, яка дає м'ясо чудової якості класу преміум. М'ясо овець породи німецький меріноланд – мармурове, має ніжний смак, соковите, швидке в приготуванні, не має специфічного запаху, що дуже важливо для рестораторів. Відносно високий вихід тушки – 53%. Дорослі барани досягають живої маси 125-160 кг.

Працівникам господарства надана консультація щодо проведення окоту, особливостей вирощування ягнят, утримання та годівлі дорослих овець і молодняку. Визначено якість (товщину) вовнових волокон.

Така поїздка є взаємокорисною, позаяк чимало сучасних елементів технологій виробництва продукції вівчарства, які застосовують фахівці-практики у цьому агроформуванні, буде використано в освітньому процесі для підготовки бакалаврів за спеціальністю 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва».

Прес-центр ПДАТУ
press@pdatu.edu.ua