Подільський державний аграрно-технічний університет

Відбувся практичний семінар-тренінг

Днями відбувся практичний семінар-тренінг «Впровадження системи НАССР на підприємствах харчової галузі України − забезпечення безпечності харчових продуктів» на базі ДУ «НМЦ «Агроосвіта»», м. Київ. Подільський державний аграрно-технічний університет представляла асистент кафедри інфекційних та інвазійних хвороб факультету ветеринарної медицини і технологій у тваринництві, кандидат ветеринарних наук Забарна Інна Василівна.

Із вітальним словом виступила модератор семінару Богатко Надія Михайлівна, канд. вет. наук, доцент, завідувач кафедри ветеринарно-санітарної експертизи Інституту післядипломного навчання керівників та спеціалістів ветеринарної медицини Білоцерківського НАУ, яка висвітлила особливості впровадження системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР) на мʼясопереробних підприємствах України.

Від Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи з доповіддями виступили Крижановська Олена Григорівна, завідувач відділу міжнародних відносин та європейської інтеграції і Ложкіна Олена Валерїївна, канд. вет. наук, завідувач науково-дослідним патоморфологічним відділом.

Про сучасний стан та перспективи застосування вимог міжнародних стандартів щодо сільськогосподарської та харчової продукції доповіла Юлія Слива, к.т.н., доцент кафедри стандартизації та сертифікації с.-г. продукції НУБіП України, експерт зі стандартів Global GAP Проекту USAID «Підтримка аграрного і сільського розвитку».

Про переваги і проблеми щодо впровадження системи НАССР на підприємствах харчової галузі України розповів Сімонов Маріан Романович, д-р вет. наук, старший науковий співробітник, в.о завкафедри ветеринарно-санітарного інспектування Львівського НУВМ та БТ ім. С.З. Ґжицького.

Фотіна Тетяна Іванівна, д-р вет. наук, професор, завідувач кафедри ветсанекспертизи, мікробіології, зоогігієни та безпеки і якості продуктів тваринництва Сумського НАУ доповіла про загальні санітарно-гігієнічні вимоги щодо поводження з харчовими продуктами.

У другій панелі семінару відбувся тренінг з набуття практичних навичок під час запровадження системи НАССР: опис харчових продуктів та кормів згідно зі стандартним бланком, складання переліку потенційно небезпечних чинників та проведення їх аналізу, заповнення робочого аркуша небезпечних чинників згідно з етапами виробництва харчової продукції, визначення ступеня ризику в балах, опис плану НАССР у відповідній формі.

По закінченню семінару відбулась дискусія учасників, підбиття підсумків та урочисте вручення сертифікатів.

Прес-центр ПДАТУ

1 2 3 4
×
< >