Подільський державний аграрно-технічний університет

Лапчинський Віталій Васильович

Науковий ступінь: кандидат сільськогосподарських наук

Вчене звання: старший науковий співробітник, доцент

Контактний телефон: +38 (067) 735 42 47

E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду

0000-0002-8367-6334

Місце і дата народження:
14 березня 1979 року в селі Рункошів Кам'янець - Подільського району Хмельницької області.

Освіта:
Вища. В 2000 році закінчив Подільську державну аграрно-технічну академію, агрономічний факультет здобувши кваліфікацію - «вчений агроном», спеціалізація – переробка та зберігання продукції сільського господарства.

Кандидатську  дисертацію на тему: «УДОСКОНАЛЕННЯ ЕЛЕМЕНТІВ ТЕХНОЛОГІЇ ВИРОЩУВАННЯ СОРТІВ ЯЧМЕНЮ ЯРОГО В УМОВАХ ПІВДЕННОЇ ЧАСТИНИ ЗАХІДНОГО ЛІСОСТЕПУ УКРАЇНИ» спеціальність 06.01.09 - рослинництво, науковий керівник доктор с.-г. наук, професор Ковтуник І.М. успішно захистив у квітні 2007 року. 14 жовнтя 2009 року рішенням ВАК України присвоєно вчене звання старшого наукового співробітника зі спеціальності 06.01.09 – рослинництво.

В 2015 році присвоєне вчене звання доцента.

Напрям наукового дослідження:
«Форсайт прогнозування та застосування ГІС технологій в рослинництві, землеустрої та муніципальному управлінні».

Викладає навчальні дисципліни:

  • «ГІС в рослинництві»
  • «ГІС і бази даних»
  • «Планування сільських територій та їх виробничих спеціалізацій»
  • «Муніципальні ГІС»
  • «ГІС в кадастрових системах»

Діяльність:

  • З 2003 року – в.о. директора Науково-дослідного інституту круп'яних культур (спеціалізація — наукові дослідження по сортовивченню польових культур, селекція, та первинне насінництво гречки, збір, збереження, підтримання колекції світового гeнофонду гречки роду Fagopyrum Mill).
  • З 2007 року, за сумісництвом, асистент кафедри екології та охорони довкілля Подільського державного аграрно-технічного університету.
  • З 2013 по 2016 рік заступник декана з наукової роботи факультету агротехнологій і природокористування.